Evenimentul Zilei > Politica > Vot de trei zile în Diaspora și la alegerile parlamentare
Vot de trei zile în Diaspora și la alegerile parlamentare

Vot de trei zile în Diaspora și la alegerile parlamentare

Românii din afara țării ar putea vota timp de trei zile și la alegerile parlamentare. Trei parlamentari liberali au o propunere legislativă nouă în acest sens. Anunțul a fost făcut de senatorul Alina Gorghiu.

Gorghiu a scris pe Facebook noutățile legislative: ”PNL propune vot de vineri şi la Parlament!!!  Pentru că ne pasă de milioanele de români din Diaspora şi de drepturile lor electorale. Și pentru că anul 2020 are şansa, cu guvernarea PNL, să devină emblematic pentru cum România se îngrijeşte de cetăţenii săi, oriunde aceştia se află.

Sunt argumentele solide care au stat la baza celei mai recente iniţiative legislative inițiată împreună cu doi colegi parlamentari, Daniel Fenechiu și Florin Roman. Concret, propunem extinderea măsurilor legislative pentru buna organizare a alegerilor în diaspora luate la alegerile pentru Președintele României în anul 2019 și la alegerile parlamentare.
Doar așa se pune capăt unei lungi perioade de umilințe la scrutinele pentru românii cu drept de vot din străinătate”.

Pentru prima data, la alegerile prezidențiale, românii din diaspora au putut vota timp de trei zile. Gorghiu susține că acest lucru a fost benefic.