Evenimentul Zilei > Horoscop > „Vopsiți zidul Kremlinului în verde!”  HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
„Vopsiți zidul Kremlinului în verde!”  HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

„Vopsiți zidul Kremlinului în verde!”  HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Astăzi ai o bună perspectivă, "vezi departe", ai o viziune obiectivă şi clară asupra problemelor. Reuşeşti să stabileşti un climat plăcut, limpede şi motivant, atât la serviciu cât şi acasă! Păstrează-ţi calmul şi zâmbeşte şi totul o să fie bine!

17 martie

 

„Vopsiți zidul Kremlinului în verde!”  HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Pe 17 martie s-au născut: Nat King Cole, Bobby Jones, Kurt Russell, Patrick Duffy, Dan Nuţu, Alecu Popovici, Alecu Russo, Mihai Ungheanu, Urmuz.

În calendarul creştin ortodox este † Sf. Cuv. Alexie, omul lui Dumnezeu. Zi însemnată, cu o cruce, în calendar! Şi mai sunt şi Sf. Marin şi Teostirict imnograful. O să vă întrebaţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi ce este un „imnograf”. Un poet, un scriitor de imnuri bisericeşti, bizantine, gregoriene, copte. Cuvântul era folosit ca desemnarea unei meserii în primul mileniu creştin, apoi a devenit un fel de titlu.

În sfârşit, pe 17 martie, o sărbătoare importantă în „Kalendarul” vechi al poporului român.

Este Ziua Şarpelui, zi totemică a unuia dintre triburile vechi care au stat la baza formării populaţiilor, apoi a poporului, a națiunii, pe teritoriul României.

Legenda spune că lupul, vulturul, zimbrul, capra neagră şi şarpele sunt „primii strămoşi” ai triburilor neoliticului, de aici, de pe la noi, care mult mai târziu, pe scara istoriei, aveau să furnizeze însemnele totemice, apoi heraldice respective.

Lupul, în special, a fost totemul celor două popoare antice care au contribuit esenţial la formarea poporului român şi a limbii române: dacii şi romanii. Se pare că puternica uniunea de triburi care avea ca totem şarpele stăpânea un teritoriu ce cuprindea Dobrogea actuală, de la marea cea mare, malul stâng al Dunării până la pădurea cea mare şi toată partea de Nord-Est a Bulgariei actuale. Încet-încet triburile care aveau ca totem lupul s-au impus, au prevalat. Totuşi, marele exilat de la Pontul Euxin, poetul Publius Ovidius Naso, pomeneşte de „marile mistere ale şarpelui”.

Evident, fiind între marele fluviu şi mare, triburile şarpelui aveau mulţi pescari iscusiţi. Ziua de 17 martie este ţinută cu strşnicie de pescari ca să aibă noroc la prins peşti. Sunt ritualuri complicate, care astăzi probabil că s-au uitat. Poate ţin minte vorba că dacă pescarii dorm mult de ziua Şarpelui, vor avea noroc la pescuit. Aşa ceva nu se uită!

Se scot stupii la aer liber!

Era şi este interzis să se spună şarpelui pe nume, sau cea mai mică aluzie la formă, sau la „şerpuit”. De aceea sărbătoarea ni s-a transmis cu numele elenizat de „Alexii” – protectorul, apărătorul, aluzie la „primul strămoş”, la cel care apăra tribul, totemul. Să ne amintim de puternicele şi bogatele colonii greceşti de la Marea Neagră care aveau strânse şi cordiale legături cu localnicii.

Tradiţia spune că în această zi ies gângăniile, tîrâtoarele din pământ, zeii telurici sparg cele şapte peceţi care s-au întocmit în toamnă pecetluind goangele în pământ şi începe un nou ciclu al vieţii. Sunt sărbătorile primăverii, ale echinocţiului de primăvară care cade peste câteva zile. Suntem în plin Mister Eleusis!

Există o frumoasă, o foarte frumoasă descriere a vieţii Cuviosului Alexie, omul cald al lui Dumnezeu, în Proloagele de la Malovăţ. Căutaţi, citiţi şi luaţi aminte!

 

Iată ceva interesant din curierul de Bruxelles, am verificat pana acum nu există informația în presa românească.

Guvernul britanic a publicat primul plan național de acțiune al Regatului Unit pentru a proteja jurnaliștii de abuzuri și hărțuire.  Planul stabilește modul în care jurnaliștii vor fi protejați împotriva amenințărilor de violență și intimidare, include noi măsuri de cercetare a situației din teren și prevede programe de instruire pentru forțele de poliție și jurnaliști.

Radiodifuzorii, editorii, ONG-urile, forțele de ordine, organismele din industrie, sindicatele și guvernul promit că situația se va îndrepta, după ce rapoartele jurnaliștilor au ajuns la guvern. Aceștia se plâng că  au suferit abuzuri și atacuri în timp ce își desfășurau activitatea,  fiind loviți cu pumnii, amenințați cu cuțite, reținuți cu forța și supuși violului și amenințărilor cu moartea. Un sondaj al membrilor Uniunii Naționale a Jurnaliștilor din luna noiembrie, a constatat, de asemenea, că mai mult de jumătate dintre respondenți au suferit abuzuri online, în timp ce aproape un sfert din persoanele intervievate au fost agresate sau atacate fizic.

Planul guvernamental va spori gradul de conștientizare a provocărilor cu privire la siguranța  jurnaliștilor care lucrează în Marea Britanie și va introduce măsuri pentru a unifica într-un efort comun, forțele de ordine, radiodifuzorii, editorii, organismele din industrie, sindicatele și guvernul. Măsurile includ noi forme de pregătire pentru ofițerii de poliție, precum și pentru jurnaliști, precum și angajamente din partea platformelor de socializare și a serviciilor de urmărire penală de a întreprinde acțiuni dure împotriva agresorilor – inclusiv de a răspunde prompt la plângeri legate de amenințări la adresa siguranței jurnaliștilor.

Planul a fost aprobat de Comitetul Național pentru Siguranța Jurnaliștilor, care este format din reprezentanți din industrie, inclusiv din Uniunea Națională a Jurnaliștilor și Societatea Editorilor. Planul va fi revizuit, după cum va fi necesar, în mod continuu și va susține activitatea mai largă pe care o face guvernul pentru a susține libertatea de exprimare și insistând pe protejarea conținutului jurnalistic de cenzură.

 

Dar despre altceva doream să vă povestesc. Am un nou ucenic, cam de la Crăciunul trecut. A venit recomandat de căpitanul de rangul unu Alexandr Buzinov, sunt ceva rude. Îl cheamă Volodea Antonovici Voss și este din Siberia, din Tomsk. Volodea este tânăr, energic și foarte dornic să învețe astrologie. Ca s-o aplice în profesia lui. Este medic, format la cea mai bună Facultate de Medicină, cea din Sankt Petersburg. Și în Tomsk este o Universitate foarte bună, dar tatăl lui Volodea, și el medic, a vrut ca fiul lui să învețe de la cei mai buni, dintre cei buni. Și astrologia, la fel.

Volodea a aflat un banc de la unchiul lui de la Moscova, de la Buzinov și s-a grăbit să mi-l spună și mie.

În fața problemelor grele cu care se confruntă Rusia, Vladimir Vladimirovici Putin s-a hotărât să invoce spiritul lui I.V. Stalin, să-i ceară sfatul.

Zis și făcut, ședința de spiritism merge bine, apare ”Soso”, duhul lui Stalin cu pipă cu tot. Putin îi explică despre ce este vorba și îi cere sfatul. Care sfat vine imediat cu accentul moale, specific gruzin: ”Împușcați oligarhii și vopsiți zidul Kremlinului în verde!” Vădit încurcat, Vladimir Vladimirovici întreabă: ”Iosif Visarionovici, cu tot respectul, de ce în verde?” La care Stalin mai trage un fum din pipă și răspunde cu același accent tărăgănat gruzin: ”Văd că la prima propunere nu sunt obiecții, așa că aplicați-o!”  

Zidul Kremlinului nu a fost vopsit în verde, ceea ce mă face să cred că în Rusia pot să fie niște dezvoltări de situație fooooarte interesante. Ca întotdeauna, de câteva sute de ani, România este în tabăra învinșilor din start, sau va fi vândută cât ai clipi din ochi. Iarăși o să întoarcem armele, altă lovitură de stat, cred că ne-am plictisit…

Mă tot întrebați de una, de altă. Nu mai răspund la corespondență, repet încă odată! Fiind o întrebare mult repetată vă răspund aici că eu nu mă vaccinez, pe mine m-a vaccinat bunul Dumnezeu, am o îmbunătățire a  sistemului imunitar, mutația genetică CCR5-Δ32. Dar se apropie o deplasare în străinătate absolut necesară și am nevoie de pașaportul de vaccinare așa că o să fac numai și numai Sputnik V sau Sinopharm, depinde de ce fac rost, cu preferință către vaccinul chinezesc. În definitiv cred că chinezii știu mai bine despre ce este vorba, doar de la ei a plecat virusul.

Poate se amână întâlnirea pe anul viitor, sau se face online, ca să nu fac vaccinul, inutil. Dar nu este inutil să vă amintesc că mereu mai avem o șansă, speranța nu moare niciodată, atâta timp cât mâine este o altă zi!

 

HOROSCOP    17   martie   2021

 

BERBEC   Ai probleme ca să plăteşti facturile, nu ţi-au intrat pe card toţi banii. Ca un Berbec cu Lâna de Aur isteţ, trebuie să foloseşti cu iscusinţă resursele de la părinţi, fraţi, unchi, mătuşi, de unde ai credit sentimental! Te găseşti într-o colectivitate favorabilă care îţi  aprobă ideile. Mici îmbunătăţiri şi transformări favorabile ale unei situaţii, pentru un procent dintre nativi: veşti bune de departe. Seară relaxantă şi plăcută. Trebuie, conform dogmei distopiei sanitare, să stai acasă, la o vorbă cu ai tăi. Nu este rău, poate la un film pe net, poate la un club neagresiv, plăcut şi nepoluant, cel din bucătărie!

TAUR  Astăzi eşti vulnerabil la capricii scumpe. Atenţie la cumpărăturile de lucruri care nu îţi trebuiesc, dar te încântă, fie că sunt „drăguţe” fie că sunt „unicat”. Nu pleca la drum lung, fii prudent, stai acasă! Trebuie să ţii seama de sfatul dezinteresat al stelelor care favorizează propria ta zodie şi ocupă-te mai mult de propriile interese. Da, de interesele tale nu de ce vrea şeful şi trebuie să faci la serviciu sau aiurea, convenţii sociale şi obligaţii pecuniare. Dar, îţi cunoşti propriile interese? Conjunctura indică astăzi o zi în care trebuie să-ţi struneşti emoţiile şi să dai dovada de inspiraţie, atât în relaţiile familie cât şi în afaceri. Astăzi nu trebuie să faci nicio plată!

GEMENI  O parte din zodie se pregăteşte pentru primăvară, cu toate că afară plouă. Alta, configurează! Programul tău se tot schimbă, dar nu lăsa treburile importante pentru nimicuri urgente.  Fii disciplinat! O zi aglomerată, cu o seară plăcută. Poate pentru că eşti martor la unele evenimente mai puţin plăcute pe care nu poţi să le controlezi. Distopia sanitară! Încearcă să nu-ţi amărăşti sufletul. Dragostea este mediocru aspectată, cu un „vârf” mai puţin favorabil peste vreo două zile, la sfârșitul săptămânii.

RAC  O zi mai deosebită, în care tot ceea ce spui poate fi important. Nu te lăsa purtat de vorbe, fii organizat în discurs, adună argumente, dovezi. Nu promite, însă, mai mult decât poţi să faci. Fii generos doar cu cine merită într-adevăr. Cruţă-te de eforturi mari. După excesul de comunicare speculativă, din zilele trecute, te retragi treptat, astăzi, în cochilia confortabilă a lipsei verbului. O veste bună de departe şi o dezamăgire minoră. Toată ziua, dar mai ales la prânz şi pe seară – atenţie sporită la cheltuieli şi la promisiunile făcute!

LEU   Astăzi ai o bună perspectivă, „vezi departe„, ai o viziune obiectivă şi clară asupra problemelor. Reuşeşti să stabileşti un climat plăcut, limpede şi motivant, atât la serviciu cât şi acasă! Păstrează-ţi calmul şi zâmbeşte şi totul o să fie bine! Astăzi este ziua destăinuirilor. Configuraţia astrologică îţi conferă un dar amplificat la maximum, dacă se poate spune, al comunicării şi o disponibilitate, o subtilă incitare a altora către destăinuiri şi confesiuni. Sigur, ca să se petreacă aceste lucruri, trebuie să ai un program dens de discuții;  care, după cum arată poziţiile Lunii, ale lui Mercur şi Marte, sunt mai dese în a doua parte zilei. Ascultă, ascultă, ascultă!

FECIOARĂ   Conjunctură favorabilă în domeniul sentimental. O zi plină de pasiune, aşa că poţi profita. Poţi ameliora confortul vieţii zilnice, pentru că pari a fi într-o stare senină şi echilibrată. Astăzi, gama informaţiilor vehiculate este foarte mare: de la simpla bârfă de alcov, până la importante şi confidenţiale date economice şi politice. Depinde de tine, (liberul arbitru funcţionează întotdeauna) ca să sortezi datele şi să le foloseşti la momentul oportun. Eşti înclinat emoţional să faci cheltuieli foarte mari (gîndeşte-te de două ori înainte de a băga mîna în buzunar)!

BALANŢĂ   Datele din presă sunt alarmante. Eşti dezorientat şi de veştile primite de la prietenii, sau de la colegi. Stelele indică să-ţi vezi de interesele tale, fie că eşti la serviciu, sau acasă! O nouă idee de afacere, o propunere interesantă sau o nouă relaţie. Din toate poţi să profiţi cu ceva. Astăzi ai o zi bună, dar atenţie la deplasări sau călătorii! Mai bine stai acasă. Norocul îţi surâde astăzi. Ai, însă, o singură şansă, ca pistolul de duel un singur glonţ.  Noi situaţii şi proiecte apar astăzi şi sunt de genul care solicită atenţia ta imediată. Ziua este dinamică şi densă, de aceea nici nu ştii cînd va trece.

SCORPION  Nu mai fi risipitor, nu mai arunca banii pe o mulţime de lucruri mărunte, dar seducătoare. Fii chibzuit şi cumpăra un singur obiect important şi de bună calitate, care îţi este necesar. Te uiţi în jur după ajutor. Eşti supraglomerat şi practic, nu mai poţi! Oare sunt, toate, problemele tale? Nu cumva te-ai încărcat, la serviciu şi acasă, cu sarcini, cu datorii care nu sunt ale tale? Un fenomen meteo, ploaie sau ninsoare, o veste din presă, sau o întârziere a unei persoane sau obiect îţi strică buna dispoziţie, în a doua parte a zilei, dar nu pentru mult timp!

SĂGETĂTOR   Există un aspect care te favorizeză în domeniul financiar-bancar. Dacă ai o problemă cu băncile, astăzi este ziua în care poate ai noroc, insistenţa ta poate avea şanse bune de câştig. Ca aspect emoţional, simţi nevoie unei perspective din care să analizezi realizările şi insuccesele din ultimul timp, cât mai ales, raporturile cu partenerii tăi, cu colegii, raporturi care nu te încântă prea mult. Mercur în toane proaste nu te favorizează în comunicare:  vorbeşti cu o mulţime de oameni, faci liste şi strângi date – dar nu finalizezi nimic!

CAPRICORN  Zilele grele au rămas în urma ta. Astăzi te descurci. Sunt şi unele oportunităţi, nu le lăsa să-ţi scape! Fii mai detaşat, mai relaxat, în interiorul tău eşti tensionat şi asta se simte! Limitează-te, însă, la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Zi bună pentru discuţii, planuri, planificări, analize, şedinţe, bilanţuri – tot ceea ce ţine de un management performant, fie că este vorba de o multinaţională sau de propria bucătărie, grădină sau balcon.

VĂRSĂTOR   Poţi convinge astăzi cu uşurinţă, aşa că pune-te pe treabă. Totuşi, evită semnele de foc, pentru că, probabil, nu vei cădea de acord, în niciun fel, nici asupra fondului, nici asupra formei. Suporţi greu schimbarea anotimpului, nişte vitamine, magneziu, crom şi zinc plus “rădăcină de viaţă lungă” – nu ar fi o idee rea! Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii.

PEŞTI  Eşti avantajat de conjunctura astrologică. Cu toate că nu eşti foarte încântat de ceea ce ţi se întâmplă în prezent, eforturile făcute până acum te duc pe drumul intereselor tale strategice! Cu Luna favorabilă ai mai multă intuiţie decât de obicei. Sau pur şi simplu eşti obligat de activitatea zilnică să te descurci cum poți mai bine. Astăzi programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Însă trebuie să respecţi direcţia strategică, să nu te abaţi de la drumul tău. O zi obositoare, pe total, dar până la urmă, relativ plăcută. Nu ai ce să-ţi reproşezi! Seară deosebită în compania celor dragi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.