„Dacă eu aş fi fost implicat, PDL ar fi fost mult mai precis în acţiunea politică. N-ar fi existat în PDL niciun politician care nu respectă regula de aur. Discutăm în interior şi când am decis ceva respectăm toţi. Indiferent că s-ar fi numit Preda(Cristian Preda-n.r.), Sever Voinescu, Radu F. Alexandru, n-ar fi fost în partid dacă eu conduceam partidul", a spus, astăzi Traian Băsescu, într-un interviu la postul public de radio.
După această declaraţie a preşedintelui, deputatul Sever Voinescu spune că ia în calcul demisia din partid. Întrebat în direct la RTV dacă se gândeşte să-şi dea demisia din PDL, Voinescu a răspuns: "Mă gândesc". 
El a adăugat că este posibil să nu fi fost în partid, dacă PDL era condus de Băsescu. "Da, poate nu aş fi fost. Ce comentariu să fac?", a spus el referindu-se la declaraţia şefului statului.
"Traian Băsescu are dreptate când spune că implicarea sa în partid nu este nici pe departe atât de mare pe cât se crede. Are dreptate şi când spune că dacă ar fi condus PDL, partidul ar fi fost mai viguros, precis şi eficient. Fără îndoială", a continuat Voinescu, care susţine că Emil Boc ar trebui schimbat din funcţia de premier. 
Radu F. Alexandru: "Nu înţeleg afirmaţiile preşedintelui"
La rândul său, senatorul democrat-liberal Radu F. Alexandru spune că nu înţelege afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu. "Mărturisesc că sunt în dificultate sinceră de a înţelege afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu", a spus senatorul PDL.
El a afirmat că "nu a aruncat cu noroi" în primul-ministru. "Subscriu opiniei domniei sale: e total nefiresc şi neproductiv să critici cu voce tare partidul, să arunci cu noroi în primul-ministru şi preşedintele partidului. Însă eu nu am făcut acest lucru. Din contră, în interviul pe care l-am dat, am cerut ca toată lumea să trateze partidul în acest fel. Cred că este omeneşte firesc să ai un moment de supărare, dar nu e un motiv pentru a deturna o declaraţie în acest fel", a spus senatorul democrat-liberal.