Într-o postare pe blogul personal, Voiculescu îşi caracterizează "progenitura" ca fiind una mediocră şi îşi face mea culpa pe motiv că nu a reuşit să contracareze efectele negative ale propriei imagini asupra partidului. "Partidul Conservator a început mediocru. Şi a continuat ceva mai slab", îşi începe el mărturisirea.

Mogulul nu se pricepe la PR

Patron al unui trust de presă pe care l-a folosit ca argument convingător în negocierile cu PSD, spre a se adăposti sub umbrela protectoare a social-democraţilor şi pentru a obţine intrarea în Parlament, Voiculescu spune că a eşuat întrucât nu a avut "marketing politic". El mai susţine că PC a fost conceput ca un partid care vorbea despre valori într-o vreme în care acestea nu mai interesează pe nimeni.

"Cine este vinovatul? Eu, în primul rând. Pentru că, gogeamitea mogulul, nu m-am priceput la comunicare şi PR. Am început, prin 1990, fiind “generalul lui Ceauşescu”. (…) Când începusem să mă obişnuiesc cu postura, din lipsă cronică de probe, am fost retrogradat: iată-mă “colaborator al poliţiei politice”. Puteam să mă resemnez şi cu asta, dar nu era suficient: trebuia să fiu “turnător”", afirmă Voiculescu.

Felix şi PC au o relaţie platonică

Preşedintele fondator al PC admite că a pierdut bătălia, la capitolul imagine, însă susţine că nu este singurul vinovat. Culpabili sunt şi toţi acei lideri ai PC care s-au complăcut să fie "asistaţi" din punct de vedere politic. "Nu-i nevoie de prea mult efort electoral: face Voiculescu o alianţă şi ne bagă-n Parlament; nu-i nevoie de cine ştie ce relaţie cu presa: are Voiculescu televiziuni; nu-i nevoie de donaţii şi cotizaţii: nu-i Voiculescu miliardar?”, mai comentează liderul conservatorilor.

Voiculescu are şi "opinii platonice", dorind să sugereze probabil că nu se mai află într-o relaţie de amor PUR cu formaţiunea pe care a creat-o, ceea ce ar conduce mai degrabă la o stare de incest. "Eu – atât cat mai contează opinia mea platonică de fondator – cred într-un alt PC. Viu, proaspat, solid. PUR. (…) Ceva se va întâmpla în PC. Punem pariu?", conchide fondatorul.