Evenimentul Zilei > Social > Vlad Voiculescu a primit cea mai dură palmă. CTP l-a atacat din nou
Vlad Voiculescu a primit cea mai dură palmă. CTP l-a atacat din nou

Vlad Voiculescu a primit cea mai dură palmă. CTP l-a atacat din nou

Institutul Oncologic din Capitală se confruntă cu o criză de citostatice. Crtistian Tudor Popescu a intervenit în această situație cu o întrebare pentru fostul ministru al Sănătății.

Ziaristul l-a pus la colț pe Vlad Voiculescu întrebând cum este posibil ca un om care a inițiat tabere pentru copiii bolnavi de cancer, să-i lase acum pe bolnavii de cancer fără medicamente și cataloghează acest fapt drept unul inadmisibil.

Cristian Tudor Popescu a mai adăugat că „În ultimele luni, Ministerul Sănătății nu a fost centrat pe pacienți”.

Bolnavi de cancer fără citostatice

„În legătură cu citostaticele, cu bolnavii de cancer, domnule Pândaru, în vreme ce noi vorbeam, în vreme ce se ciocneau p-aici politicieni – se rupe, nu se rupe (coaliția – n.r.), cine își dă demisia, cine nu și-o dă – chiar în acest timp, adică în ultimele două săptămâni, bolnavii de cancer nu mai aveau medicamente. Ăsta e un fapt. Cum a fost posibil, vă întreb pe dumneavostră, cum a fost posibil? Deci indiferent ce se întâmplă acolo, tot felul de convulsii politice și așa mai departe… iar acesta este ultimul lucru pe care-l mai spun despre fostul ministru al Sănătății. Fostul ministru al Sănătății a inițiat acele tabere pentru copiii bolnavi de cancer… Cum e posibil ca un om care a făcut așa ceva să-i lase acum pe bolnavii de cancer fără medicamente?” a declarat CTP la Digi24.

Acesta a mai declarat că situația de fața de la Institutul Oncologic din Capitală este inadmisibilă, iar fapta este una extrem de gravă.

“Nu există așa ceva, ăsta e un lucru foarte grav. Dacă nu reușești să controlezi în interiorul acelui minister un fenomen de asemenea gravitate, cum este lipsa medicamentelor pentru bolnavii de cancer, atunci ce naiba controlezi în ministerul ăla? Adică există ceva mai important decât asta? Ceea ce am spus de la începutul poveștii ăsteia a fost că în această perioadă, în ultimele luni, Ministerul Sănătății nu a fost centrat pe pacienți, nu a fost centrat pe bolnavi, nu a existat o concentrare, o preocupare în direcția menținerii și îmbunătățirii stării bolnavilor, nu numai bolnavilor de Covid. Și cu asta am închis acest subiect.”, a mai completat Cristian Tudor Popescu.