Evenimentul Zilei > Actualitate > Viteza incredibilă cu care a fost prins un șofer pe DN2. Polițiștii au crezut ca li s-a dat radarul peste cap
Viteza incredibilă cu care a fost prins un șofer pe DN2. Polițiștii au crezut ca li s-a dat radarul peste cap

Viteza incredibilă cu care a fost prins un șofer pe DN2. Polițiștii au crezut ca li s-a dat radarul peste cap

Un șofer din București a fost prins, pe DN2, cu viteza incredibilă de 219 kilometri pe oră și a rămas fără permis pentru 90 de zile.

Viteza incredibilă cu care a fost prins un șofer pe DN2. Polițiștii au avut impresia că aparatul radar s-a defectat. Este vorba despre un bărbat de 50 de ani, din București. Acesta a condus cu 219 km/oră pe DN 2 E85 și a fost surprins de aparatul radar în afara localității Costești (Buzău). În urma

El a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Buzău.

Potrivit sursei citate, vitezomanul a fost prins în urma unei acțiuni menită să prevină accidentele în zona trecerilor de cale ferată. În urma acestora au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale pentru abaterile constatate. De asemenea, polițiștii au reţinut 4 permise de conducere pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată.

„Aparatele radar au înregistrat 33 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 6 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere”, se arată într-o comunicare a IPJ Buzău.

Viteza incredibilă cu care a fost prins un șofer pe DN2

Alte permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare. Au mai fost acordate sancțiuni pentru neacordarea de prioritate şi pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii au mai aplicat 13 amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranţă și 11 pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice.

Dosar penal pentru doi minori

Poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Costeşti efectuează cercetări într-un caz în care sunt implicaţi minori. Aceștia sunt acuzați de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis.

„Este vorba despre doi minori în vârstă de 15, respectiv 17 ani, ambii din Mihăileşti. Ar fi condus un autovehicul pe un drum din localitatea de domiciliu. Maşina le-ar fi fost încredinţată minorilor de către un cunoscut al acestora, un tânăr de 23 de ani. Aventura minorilor s-a terminat cu autoturismul avariat şi cu un pasager în vârstă de 12 ani rănit. «Șoferul» de 17 ani ar fi pierdut controlul volanului şi ar fi intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

Minorul rănit a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, se mai arată în comunicare.