Șoferița care a ucis două fete în Sectorul 2 era băută la volan. Ce alcoolemie a avut

Șoferița care a ucis două fete în Sectorul 2 era băută la volan. Ce alcoolemie a avut

Femeia care a accidentat mortal două fete în cartierul Andronache din Capitală a fost pusă în libertate de Judecătoria Sectorului 2. Șoferița avea o alcoolemie de peste 0,80 g/l în sânge în momentul producerii accidentului.

Șoferița care a ucis două fete în Sectorul 2 era băută la volan. Potrivit anchetatorilor șoferița avea o alcoolemie de peste 0,80 g/l în sânge în momentul producerii accidentului.

Parchetul a cerut marţi Judecătoriei Sectorului 2 arestarea preventivă a femeii. Acuzată de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Două persoane ucise, șoferița vinovată lăsată în libertate

Cu toate acestea, un magistrat de drepturi şi libertăţi a respins însă cererea procurorilor. Femeia a fost plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

„La data de 27.02.2021, în jurul orelor 15,35, a condus autovehiculul marca Mercedes Benz GLA pe str. Fructelor din sectorul 2 al municipiului Bucureşti, dinspre str. Gherghiţei către str. Menţiunii, având în sânge o îmbibaţie peste 0,80 g (întrucât conform buletinului de analiză toxicologică a prezentat o alcoolemie de 0,67 g la data de 27.02.2021, ora 18,05, şi de 0,44 g la data de 27.02.2021, ora 19,05), iar, când a ajuns la intersecţia cu str. Menţiunii, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe trotuarul din dreptul imobilului cu nr.176, unde a accidentat mortal două persoane vătămate, în vârstă de 6 şi 20 de ani”, spune Parchetul într-un comunicat de presă.

Femeia de 57 de ani a pierdut, sâmbătă la amiază, controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală, a lovit un stâlp, care s-a prăbuşit, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o fată de 20 ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate.

După accident, femeia de la volan a fost agresată de rudele fetelor accidentate, fiind transportată şi ea la spital. De asemenea, şi soţul femeii, aflat pe scaunul dreapta de lângă şofer, a fost scos din maşină de mulţimea furioasă şi a fost bătut.

Băută la volan. Numele șoferiței a rămas o enigmă

Șoferița care a ucis două fete în Sectorul 2 era băută la volan. Femeia a declarat la Poliție că are permis de conducere de mai multă vreme, însă nu conduce constant şi nu avea experienţă pe o maşină având cutie automată de viteze. În acea zi s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase băuturi alcoolice. La un moment dat, ar fi încurcat pedalele maşinii şi ar fi apăsat pe acceleraţie în loc de frână, ajungând cu maşina pe trotuar, unde le-a accidentat mortal pe cele două fete.

Ea a declarat că nu a consumat băuturi alcoolice, însă a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest. În cele din urmă i s-au prelevat probe biologice. Conform rezultatelor de la INML, femeia avea o alcoolemie de 0,67 g/l, la trei ore după producerea accidentului.

Ce este ciudat la acest caz grav, este faptul că la patru zile de la producerea accidentului nu s-a specificat în nici un comunicat al Poliției care este numele acestei șoferițe, scrie Digi24.