Evenimentul Zilei > Actualitate > Șoferița implicată în accidentul unde au murit două fetițe în cartierul Andronache, lăsată în libertate
Șoferița implicată în accidentul unde au murit două fetițe în cartierul Andronache, lăsată în libertate

Șoferița implicată în accidentul unde au murit două fetițe în cartierul Andronache, lăsată în libertate

În urma acestui accident rutier două fetițe au fost ucise pe loc. Șoferița spune că a pierdut controlul mașinii când a strănutat la volan. 

Magistrații au respins cererea de arestare a procurorilor,  împotriva șoferiței care se afla la volanul mașinii implicată în accidentul din cartierul Andronache.

În urma acestui accident rutier două fetițe au fost ucise pe loc. Șoferița spune că a pierdut controlul mașinii când a strănutat la volan.

Femeia, plasată sub control judiciar

Femeia care a ucis două fete după ce a pierdut controlul mașinii sâmbătă, în cartierul Andronache din Capitală, a fost plasată sun control judiciar pentru 60 de zile, transmite news.ro

Femeia a primit decizia de control judicia, instanța respingând propunerea de preventivă.

Femeia a fost reținută luni. Ea a susținut la audieri că nu a consumat alcool, deși, surse apropiate anchetei afirmă că avea o alcoolemie de 0,6. Ea a mai relatat că a avut un acces de strănut, a vrut să frâneze, dar a apăsat pedala greşită.

Șoferița a recunoscut că a băut rom înainte de a se urca la volan

Șoferița care a provocat accidentul din cartierul Andronache a recunoscut că a urcat la volan după ce a băut rom. În urma acestui accident au murit două fete în vârstă de 6 ani și respectiv 21 de ani. Autoarea accidentului a fost reținută la două zile după tragedie. Ea urmează să fie prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă.

Femeia a fost audiată, din nou, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2. În urma noilor declarații pe care le-a dat, procurorii au decis reținerea ei pentru 24 de ore.

La prima rundă, în fața procurorilor, șoferița a declarat că a urcat la volan deoarece soțul ei băuse. Ea a precizat că nu a consumat alcool și că a încurcat pedala de frână cu accelerația.

Procurorii cer mandat de arestare pentru șoferiță

Procurorii au decis să cheme pentru noi declarații după ce analizele au indicat că a condus sub influența alcoolului, 0,67 grame per litru. Pusă în fața noilor probe, ea și-a schimbat declarația și a recunoscut că a băut rom.

Șoferița este acuzată pentru ucidere din culpă și conducere sub influenta băuturilor alcoolice.

Femeia a spus că regretă fapta şi că nu va depune plângere împotriva celor care au agresat-o fizic după accident. De asemenea, a precizat că dorește să ajute familiile celor două fete pe care le-a ucis.