Magistrații au respins cererea de arestare a procurorilor,  împotriva șoferiței care se afla la volanul mașinii implicată în accidentul din cartierul Andronache.

În urma acestui accident rutier două fetițe au fost ucise pe loc. Șoferița spune că a pierdut controlul mașinii când a strănutat la volan.

Femeia, plasată sub control judiciar

Femeia care a ucis două fete după ce a pierdut controlul mașinii sâmbătă, în cartierul Andronache din Capitală, a fost plasată sun control judiciar pentru 60 de zile, transmite news.ro

Femeia a primit decizia de control judicia, instanța respingând propunerea de preventivă.

Femeia a fost reținută luni. Ea a susținut la audieri că nu a consumat alcool, deși, surse apropiate anchetei afirmă că avea o alcoolemie de 0,6. Ea a mai relatat că a avut un acces de strănut, a vrut să frâneze, dar a apăsat pedala greşită.

Șoferița a recunoscut că a băut rom înainte de a se urca la volan

Șoferița care a provocat accidentul din cartierul Andronache a recunoscut că a urcat la volan după ce a băut rom. În urma acestui accident au murit două fete în vârstă de 6 ani și respectiv 21 de ani. Autoarea accidentului a fost reținută la două zile după tragedie. Ea urmează să fie prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă.

Femeia a fost audiată, din nou, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2. În urma noilor declarații pe care le-a dat, procurorii au decis reținerea ei pentru 24 de ore.

La prima rundă, în fața procurorilor, șoferița a declarat că a urcat la volan deoarece soțul ei băuse. Ea a precizat că nu a consumat alcool și că a încurcat pedala de frână cu accelerația.

Procurorii cer mandat de arestare pentru șoferiță

Procurorii au decis să cheme pentru noi declarații după ce analizele au indicat că a condus sub influența alcoolului, 0,67 grame per litru. Pusă în fața noilor probe, ea și-a schimbat declarația și a recunoscut că a băut rom.

Șoferița este acuzată pentru ucidere din culpă și conducere sub influenta băuturilor alcoolice.

Femeia a spus că regretă fapta şi că nu va depune plângere împotriva celor care au agresat-o fizic după accident. De asemenea, a precizat că dorește să ajute familiile celor două fete pe care le-a ucis.