Evenimentul Zilei > Actualitate > Vitamina care ar putea salva lumea de Covid-19. Ce au descoperit spaniolii?
Vitamina care ar putea salva lumea de Covid-19. Ce au descoperit spaniolii?

Vitamina care ar putea salva lumea de Covid-19. Ce au descoperit spaniolii?

Cercetătorii spanioli deja desfășoară mai multe teste în ceea ce privește Vitamina D și capacitatea ei de a lupta împotriva Coronavirusului.

Potrivit Daily Mail, cercetătorii spanioli au demarat un studiu de 10 zile pentru a vedea dacă vitamina D este sau nu utilă în lupta împotriva noului coronavirus.

Aceștia susțin că oricum vitamina D este esențială pentru întărirea sistemului imunitar, tocmai de aceea este analizată posibilitatea ca această vitamină să ajute organismul și în lupta cu alte infecții de natură respiratorie.

Vitamina D, nutrient ce poate fi obținut pe cale naturală prin expunerea la soare, este considerată drept un posibil tratament și în cazul tuberculozei, iar în prezent se studiază și eficiența pe care o poate avea în cazul unor probleme autoimune.

Un studiu recent efectuat de Trinity College Dublin a arătat că adulții care au luat vitamina D ca supliment au dezvoltat cu 50% mai puține infecții respiratorii decât cei cărora nu le-au fost administrate vitaminele.

Dr Jenna Macciochi, de la Universitatea Sussex a declarat pentru Daily Mail că „dacă ai deficinețe de vitamina D, ești de trei sau patru ori mai expus să răcești”.