Un studiu recent, publicat în revista "Cancer Research" şi preluat de The Sun, arată că efectele curative ale medicamentelor anti-cancer sunt eliminate de către suplimentele alimentare care conţin vitamina C.
Rezultatele testelor de laborator au dovedit că, în proporţie de 70%, tumorile se dezvoltă mai repede în contact cu vitamina C, iar efectele chimioterapiei sunt mult diminuate. Descoperirea a revoluţionat lumea medicală. Testele au fost făcute asupra cobailor care prezentau tumori canceroase. Acestora li s-au administrat suplimente cu vitamina C, cu două ore înainte de a li se face chimioterapie, iar în urma tratmentului, s-a constatat că tumorile le-au crescut.
"Vitamina C a neutralizat efectele chimioterapiei", a precizat doctorul Mark Heaney, de la Centrul de Tratare a Cancerului din New York.
Astfel, specialiştii au recomandat o dietă echilibrată în cazul bolnavilor de cancer, precizând, în acelaşi timp, că se impune renunţarea la suplimentele care conţin vitamina C.
Ideea că Vitamina C, cunoscută şi sub denumirea de "acid ascorbic", poate fi folosită pentru a trata cancerul datează din anii '70 şi aparţine omului de ştiinţă american Linus Pauling, distins cu Premiul Nobel pentru Chimie în anul 1954.