Evenimentul Zilei > Actualitate > VISUL unei profesii medicale, spulberat de ESCROCHERIILE școlilor postliceale
VISUL unei profesii medicale, spulberat de ESCROCHERIILE școlilor postliceale

VISUL unei profesii medicale, spulberat de ESCROCHERIILE școlilor postliceale

Sute de absolvenți din Bârlad au plătit 2.100 de lei pentru a deveni asistenți medicali sau de farmacie unei școli sanitare postliceale care funcționează ilegal.

O școală postliceală cu profil sanitar din Roman susține cursuri la Casa de Cultură din Bârlad, încă din anul 2010, fără ca acest punct de lucru să fie acreditat de Agentia Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preunivesitar (ARACIP), fapt considerat o ilegalitate. Pentru a „fenta” Ministerul Educației, pe actele de absolvire eliberate în vederea angajării scrie că elevii au urmat cursurile și au făcut practica la Roman, unde sediul central al școlii, scrie vremea-noua.ro.
Inspectoratul școlar Județean Vaslui spune însă că această unitate nu este în rețeaua școlară din județul Vaslui și, din punctul lor de vedere, funcționează ilegal, fără acordul ARACIP. Mai mult, școala din Roman este cercetată penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tîrgul Neamț din același motiv: funcționa ilegal în cadrul unui colegiu din Tîrgu Neamt, fără a avea deschis acolo punct de lucru. La Bârlad au punct de lucru, dar nu au avizul ARACIP.
Școlile postliceale sanitare reprezintă o alternativă de continuare a studiilor mai ales pentru cei care nu au reușit să promoveze examenul de bacalaureat. Admiterea este simplă, „cu sau fără bac” fiind principiul de admitere. Înscrierile au luat amploare în ultimii doi ani, de când diploma de bacalaureat nu mai este obligatorie pentru înscrierea la postlicealã, si cei mai multi asistenti absolventi se orientează spre alte țări, unde cererea pentru personalul medical este foarte mare.
Acum trei luni, EVZ relata că o altă școală particulară funcționează fără autorizație, în Colegiul Tehnic „Ion Creangã”, din Tîrgu Neamt. Școala Postliceală Sanitară “Moldova” Roman a eliberat 55 de diplome de absolvire cu avizul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Neamț și cu antetul Ministerului Educației Naționale (MEN). Școala a fost acreditată să țină cursuri numai în orașul Roman, însă din anul 2010 și-a deschis puncte de lucru și în orașele Tîrgu Neamț, Bârlad și Tecuci.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: