Evenimentul Zilei > International > Visul lui Erdogan: Armata Islamului UNIT – 5.000.000 de SOLDAȚI ai lui Allah ÎMPOTRIVA Israelului
Visul lui Erdogan: Armata Islamului UNIT – 5.000.000 de SOLDAȚI ai lui Allah ÎMPOTRIVA Israelului

Visul lui Erdogan: Armata Islamului UNIT – 5.000.000 de SOLDAȚI ai lui Allah ÎMPOTRIVA Israelului

O publicație turcă, apropiată lui Erdogan, a publicat un plan de atac asupra Israelului de către o forță militară comună a celor 57 de țări musulmane din lume.

După ce Donald Trump a făcut pe 6 decembrie trecut anunțul istoric al mutării ambasadei SUA la Ierusalim, președintele Turciei, RecepTayyip Erdogan s-a plasat în fruntea taberei islamice care a jurat să apere Orașul Sfânt. „Ierusalimul este linia noastră roșie. Orice măsură împotriva statutului istoric al Ierusalimului și al sfințeniei sale este inacceptabilă”, a tunar Erdogan.

Pe 12 decembrie 2017, cu doar o zi înaintea summit-ului extraordinar al Organizației pentru Cooperare Islamică (OCI) de la Istanbul, Yeni Safak, un ziar care reflectă pozițiile lui Erdogan și ale partidului său, AKP,  publica un articol care cerea crearea de urgență a „Armatei Islamului”, prin unirea sub același steag a militarilor din 57 de state musulmane împotriva Israelului. Titlul său: „Apel pentru o acțiune urgentă”, care pe site a apărut și cu titlul „Ce ar fi dacă o Armată a Islamului s-ar forma împotriva Israelului?” Articolul cere ca această armată comună să atace statul evreu, explicând că efectivele sale ar depăși populația Israelului și ar surclasa capacitățile de apărare ale acestuia, prezentând statistici detaliate pentru a dovedi acest lucru.

De asemenea, Yeni Safak pledează și pentru înființarea de baze comune ale forțelor terestre, aeriene și navale, în toată lumea islamică pentru un atac musulman asupra Israelului, arată traducerea din limba turcă realizată de Middle East Media Research Institure (MEMRI) cu sediul la Washington și publicată pe 7 martie.

Ziarul turc nu uită să sublinieze rolul major pe care l-ar juca în alianța de 57 de state Pakistanul, singura putere nucleară dintre aceste țări.

O hartă interactivă prezintă informații despre forțele armate islamice staționate în diverse zone și rolul pe care îl pot juca în atacul total asupra Israelului.

Cea mai mare parte a informațiilor din articol a fost furnizată de Compania turcă de Apărare Internațională și Consultanță SADAT, care promovează cooperarea militară pan-islamică și oferă consultanță privind războaiele convenționale și neconvenționale, organizarea militară, antrenamente și echipamente.

Misiunea asumată, potrivit celor scrise pe site-ul oficial al companiei, este „de a stabili colaborare în domeniul apărării și cooperare în domeniul industriei de apărare între țările islamice, pentru a ajuta lumea islamică să își ocupe locul pe care îl merită printre superputeri oferind… consultanță strategică și servicii de antrenament armatelor și forțelor de securitate interne din țările islamice.”

Compania SADAT a fost fondată de consilierul lui Erdogan, gen. (r) Adnan Tanriverdi și este condusă de fiul său, Melih. Adnan Tanriverdi a făcut parte din forțele de artilerie ale Turciei și este expert în conflictele asimetrice. A fost demis din armată în 1996 pentru înclinațiile sale islamiste, în perioada în care armata era garantul orientării seculare a Turciei.

În materialul din Yeni Safak, Israelul este numit „avanpost al unei noi Cruciade și un pumnal înfipt în inima Islamului” sau „ochii, urechile și pumnul Lumii Creștine”.

Publicația precizează: „Dacă statele membre OCI se vor uni și vor forma o forță militară comună, aceasta ar fi cea mai mare armată din lume”. Și mai departe: „Populația totală a acestor țări este de 1.674.526.931. Numărul soldaților activi sub arme în aceste țări este de cel puțin 5.206.100. Bugetul lor total pentru Apărare, de 174,7 miliarde de dolari, trebuie și el menționat.”

Raportul continuă printr-o paralelă între această potențială forță islamică unită și capacitățile militare ale Israelului.

„În ceea ce privește Israelul, acesta este sensibil inferior”, arată documentul. „Populația acestei țări, care a încercat să ocupe Ierusalimul și care este înconjurată de state musulmane, este de 8.049.314. Notați că doar populația Istanbulului depășește 14 milioane. Numărul soldaților activi sub arme în rândul forțelor de ocupație (Israel – n.r.) este de 160.000 iar bugetul de apărare este de aproximativ 15,6 miliarde de dolari.”

Materialul sugerează formarea „Grupului Operativ Ierusalim” care să se ocupe de organizarea armatei islamice unite ce va asedia Israelul.

„Într-o eventuală operațiune militară, în prima etapă ar urma să fie implicați 250.000 de militari și să fie înființate de baze terestre, aeriene și navale apte să fie folosite în scurt timp.” De asemenea, ar urma să fie mobilizate 500 de tancuri și vehicule blindate, 100 de avioane de luptă, 500 de elicoptere de atac și 50 de nave de război și submarine.

Sunt publicate și hărți interactive care prezintă bazele speciale și operațiunile împotriva Israelului.

Turcia va îndeplini funcția de cartier general în timpul operațiunii, datorită infrastructurii sale terestre, aeriene și navale”, explică raportul. „Armata Turciei, care a purtat efectuat Operațiunea Scutul Eufratului (în 2017, în Siria – n.r.) cu mare succes, este cotată astăzi ca a șaptea forță militară a lumii și a doua armată ca mărime dintre puterile NATO. Turcia are aproximativ 4000 de tancuri, 1000 de avioane de luptă și alte aparate aeriene. Marina sa militară a realizat progrese importante în ultimii ani, având la dispoziție 194 de nave.”

Documentul subliniază rolul Pakistanului, care, datorită arsenalului său nuclear, „are un statut important printre cele 57 de țări musulmane”.