Editura Evenimentul si Capital

Visul lui Erdogan: Armata Islamului UNIT - 5.000.000 de SOLDAȚI ai lui Allah ÎMPOTRIVA Israelului

Autor: | | 30 Comentarii | 24355 Vizualizari

O publicație turcă, apropiată lui Erdogan, a publicat un plan de atac asupra Israelului de către o forță militară comună a celor 57 de țări musulmane din lume.

După ce Donald Trump a făcut pe 6 decembrie trecut anunțul istoric al mutării ambasadei SUA la Ierusalim, președintele Turciei, RecepTayyip Erdogan s-a plasat în fruntea taberei islamice care a jurat să apere Orașul Sfânt. „Ierusalimul este linia noastră roșie. Orice măsură împotriva statutului istoric al Ierusalimului și al sfințeniei sale este inacceptabilă”, a tunar Erdogan.

Pe 12 decembrie 2017, cu doar o zi înaintea summit-ului extraordinar al Organizației pentru Cooperare Islamică (OCI) de la Istanbul, Yeni Safak, un ziar care reflectă pozițiile lui Erdogan și ale partidului său, AKP, publica un articol care cerea crearea de urgență a „Armatei Islamului”, prin unirea sub același steag a militarilor din 57 de state musulmane împotriva Israelului. Titlul său: „Apel pentru o acțiune urgentă”, care pe site a apărut și cu titlul „Ce ar fi dacă o Armată a Islamului s-ar forma împotriva Israelului?” Articolul cere ca această armată comună să atace statul evreu, explicând că efectivele sale ar depăși populația Israelului și ar surclasa capacitățile de apărare ale acestuia, prezentând statistici detaliate pentru a dovedi acest lucru.

De asemenea, Yeni Safak pledează și pentru înființarea de baze comune ale forțelor terestre, aeriene și navale, în toată lumea islamică pentru un atac musulman asupra Israelului, arată traducerea din limba turcă realizată de Middle East Media Research Institure (MEMRI) cu sediul la Washington și publicată pe 7 martie.

Ziarul turc nu uită să sublinieze rolul major pe care l-ar juca în alianța de 57 de state Pakistanul, singura putere nucleară dintre aceste țări.

O hartă interactivă prezintă informații despre forțele armate islamice staționate în diverse zone și rolul pe care îl pot juca în atacul total asupra Israelului.

Cea mai mare parte a informațiilor din articol a fost furnizată de Compania turcă de Apărare Internațională și Consultanță SADAT, care promovează cooperarea militară pan-islamică și oferă consultanță privind războaiele convenționale și neconvenționale, organizarea militară, antrenamente și echipamente.

Misiunea asumată, potrivit celor scrise pe site-ul oficial al companiei, este „de a stabili colaborare în domeniul apărării și cooperare în domeniul industriei de apărare între țările islamice, pentru a ajuta lumea islamică să își ocupe locul pe care îl merită printre superputeri oferind... consultanță strategică și servicii de antrenament armatelor și forțelor de securitate interne din țările islamice.”

Compania SADAT a fost fondată de consilierul lui Erdogan, gen. (r) Adnan Tanriverdi și este condusă de fiul său, Melih. Adnan Tanriverdi a făcut parte din forțele de artilerie ale Turciei și este expert în conflictele asimetrice. A fost demis din armată în 1996 pentru înclinațiile sale islamiste, în perioada în care armata era garantul orientării seculare a Turciei.

În materialul din Yeni Safak, Israelul este numit „avanpost al unei noi Cruciade și un pumnal înfipt în inima Islamului” sau „ochii, urechile și pumnul Lumii Creștine”.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI