Un vis devenit realitate, pentru o româncă din Canada

Un vis devenit realitate, pentru o româncă din Canada

Pasiunea pentru muzică a urmat-o pe Anca Boieru şi peste Ocean. A emigrat în Canada în urmă cu cinci ani, împreună cu soţul său, în căutarea unei noi aventuri. “Pur şi simplu am căutat aventura, am dorit să cunoaştem culturi noi şi să ne maturizăm, învăţând să trăim într-o altă lume”, a dezvăluit românca. Astăzi lansează, în Calgary, albumul „Believe”.

Dragostea pentru muzică a moştenit-o de la bunica sa, soprană, cea care a încurajat-o de altfel să continue să cânte, orice ar fi. Prima experienţă într-un studio adevărat a avut loc în anul 2000, pe vremea când încă ideea imigrării în Canada era departe. Anca Boieru este un artist apreciat în comunitatea de români din Canada, în special în cea din Calgary, unde locuieşte. Din momentul în care a ajuns peste Ocean s-a angajat la o companie ca complaints/public relations analyst.

Muzica nu-i este doar hobby. Este un adevărat stil de viaţă. Acum studiază opera la Universitatea Mount Royal. "Încerc să îmi iau toate specializările posibile, deci mai am vreo trei ani buni de studii, dar probabil nu mă voi opri acolo", dezvăluie artista, în opinia căreia pasiunea, perseverenţa şi răbdarea sunt cele care i-au definit viaţa şi cariera. Astăzi, lansează albumul "Believe", în Calgary, la Irene Besse Concert Hall. "Este un eveniment produs şi realizat de studioul meu de producţie 2Access Inc. şi Mother's Music. Va fi un spectacol de sunet, culoare şi tot ceea ce înseamnă entertainment", dezvăluie românca. evz.ro: Care au fost primele impresii odată ajunsă în Canada? Anca Boieru: M-am integrat din primele zile, mă acomodez foarte uşor în orice impejurare, mi-a plăcut şi îmi place, pot să spun deja că este 'acasă'.

În ce măsură locul de muncă ţi-a permis să acorzi timp muzicii? În fiecare zi şi în weekend îmi fac timp şi pentru muzică, am cursuri după-masa şi în weekend, aşadar, trebuie să îmi fac timp. Este ca un al doilea serviciu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Consideri că ai făcut sacrificii în această direcţie? Da, dar nimic nu este imposibil atunci când faci cu pasiune. La sfârşitul zilei, dacă eşti mulţumit de ce ai realizat, orice sacrificiu pare un mic efort. Nu îmi este teamă de provocări, dacă eşti perseverent şi crezi în ceea ce faci trebuie doar să ai răbdare şi totul vine de la sine în cele din urmă. Motto-ul meu este: don't dream about how to live, but live your dream.

Pentru un străin este cu atât mai dificil să se afirme. Care crezi că a fost reţeta succesului tău de până acum?Nu cred că are importanţă dacă eşti emigrant sau te-ai născut aici, toţi au acceasi şansă. Eu pot să spun că sunt norocoasă că soţul meu, Romulus, mă susţine în tot ceea ceea ce fac şi este şi producătorul, compozitorul muzicii mele. Aşadar, tot ce am realizat până în prezent se datorează mare parte lui.

Care este stilul muzical pe care îl prezinţi publicului în acest moment? Cum ţi-ai descrie acest stil?Deoarece marea mea dragoste a fost şi este opera, stilul abordat în prezent este Classical Crossover, care îmi permite să îmbin instrumentaţia rock/pop cu cele clasice.

Când ai făcut trecerea spre studiul operei? Ce te-a determinat spre acest pas?Bunica mea a fost soprană şi de mică am fost fascinată de muzică clasică, în general, de aceea am considerat că niciodată nu e târziu să faci ceea ce îţi place.

Care sunt artistul preferat, ori modelul despre care poţi spune că ţi-a influenţat deciziile în carieră?Îmi plac mulţi artişti din toate genurile muzicale; o admir pe soprană Angela Gheorgiu, dar şi pe Sarah Brightman, îmi place Nightwish (vechea formula) şi mulţi alţii. Îi iubesc pe toţi şi încerc să învăţ de la fiecare câte ceva şi aplic ceea ceea ce mi se potriveşte.

Consideri că partea cea mai dificilă în afirmarea ta a trecut? Nu, nici pe departe, de abia acum cred că începe partea cea mai serioasă de afirmare. Este o muncă continuă, şi mai sunt mulţi paşi de făcut, dar cum am mai spus cu răbdare şi perseverenţa, poţi ajunge acolo unde doreşti.

Care este melodia preferată? De ce? Dacă îmi place un artist, îmi plac toate melodiile, fiecare are un mesaj unic; fiecare artist este unic în felul lui.

Povesteşte-mi despre cele două albume pe care le-ai lansat până acum. “Underground” şi “What Is Life?” au fost două albume-pilot, le-aş numi. Am învăţ din ele, am testat sunetul şi experimentat diferite genuri muzicale. “What Is Life?” a fost promovat şi online sub numele de 2Access şi a fost distribuit de multe site-uri precum Amazon, Itunes, HMV.

Care a fost sprijinul tău cel mai mare de până acum? Soţul meu, Romulus, a fost şi este cel mai mare sprijin şi admirator al meu. Mă consider foarte norocoasă să am un partener cu care împart aceeaşi pasiune. Este un om deosebit de talentat, de la compoziţie la tot ce ţine de producţie şi marketing. Într-un cuvânt el este omul din spatele la tot ceea ce se întâmplă în cariera mea muzicală.

Un mesaj pentru fanii tăi, pentru tinerii care sunt la început de drum în muzică. Să lupte până la capăt şi să încerce, să profite de orice ocazie pentru aş urma visul. Să fie perseverenţi şi să nu înceteze niciodată să îşi dezvolte talentul cu care Dumnezeu ne-a înzestrat.