Evenimentul Zilei > Social > Virusul mortal din China sperie pe toată lumea! Descoperirea cercetătorilor e fără echivoc
Virusul mortal din China sperie pe toată lumea! Descoperirea cercetătorilor e fără echivoc

Virusul mortal din China sperie pe toată lumea! Descoperirea cercetătorilor e fără echivoc

Experţii din Comisia Naţională pentru Sănătate din China au confirmat luni transmiterea de la om la om a unui nou tip de coronavirus (2019-n-CoV) şi infecţii în rândul personalului medical, informează Xinhua.

Zhong Nanshan, un renumit specialist în patologii respiratorii şi coordonator al echipei, a informat că pentru două cazuri detectate în provincia Guangdong a fost confirmată transmiterea de la om la om.

Zeng Guang, epidemiolog-şef la Centrul chinez pentru prevenirea şi controlul bolilor, a declarat că epidemia de pneumonie provocată de noul tip de coronavirus poate fi stopată dacă autorităţile implementează imediat un set de măsuri.

Conform postului de televiziune CCTV, oamenii de știință au identificat un nou coronavirus la un sfert dintre cei aproximativ 60 de pacienți care s-au îmbolnăvit în orașul Wuhan, provincia Hubei.

Coronavirusurile reprezintă o familie extinsă de virusuri care provoacă mai multe boli, de la răceala comună până la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Totuși, noul coronavirus identificat în China pare mai puțin periculos decât SARS, care a infectat aproximativ 8000 de persoane în Asia între 2002 și 2003, și MERS, care până acum a produs peste 850 de decese în Arabia Saudită.

Simptomul principal al noului coronavirus este febra, iar unii pacienți prezintă și dificultăți reparatorii.

Virusul a fost detectat pentru prima dată în Wuhan, în decembrie 2019. Autoritățile chineze  au declarat că nu au putut demonstra transmisia virusului de la om la om și niciun membru al personalului medical nu a fost infectat.

Câțiva dintre pacienții infectați lucrau la o piață de pește și de fructe de mare din Wuhan, unde se vindeau și diverse animale vii, inclusiv păsări, iepuri sau șerpi. Prin urmare, cercetătorii sunt de părere că virusul este transmis de la animale la oameni.