Fosta tenismenă a mai spus că sportiva constănțeancă este aptă pentru a se impune într-un turneu de Mare Șlem și pentru a se clasa pe prima treaptă a podiumului mondial, însă doar după retragerea Serenei Williams.

Nu vreau să descurajez, însă va fi greu să avem atât de repede o altă Simona Halep. Jucătoarele românce sunt într-o emulaţie pozitivă, dau totul pe teren, sunt oarecum trase în sus de succesul Simonei şi încep şi ele să creadă din ce în ce mai mult în potenţialul lor. Ceea ce s-a întâmplat la Madrid a fost excepţional, nu s-a întâmplat în tenisul românesc poate niciodată să fie atât de multe jucătoare românce în sferturile de finală. Este enorm şi sunt convinsă că vor continua să progreseze atât Monica Niculescu, cât şi Irina Begu. Păcat că Alexandra Dulgheru nu a reuşit să se menţină. Şi Patricia Ţig a făcut un turneu de excepţie la Madrid, are calităţi.

Dacă câştigă un turneu de Mare Şlem va deveni o stea, este deja o mare campioană. Când câştigi unul, poţi să câştigi două sau chiar trei, are potenţial şi un viitor strălucitor. În momentul de faţă, cu Serena care continuă să joace chiar şi la 34 şi care cred că doreşte să joace şi la anul, este dificil să ajungi numărul 1 mondial. Serena are nişte calităţi enorme, greu de întâlnit în alte generaţii. Are 22 de titluri Grand Slam, nu va fi uşor să îi iei locul 1. Există un grup de jucătoare, printre care şi Simona Halep, care probabil după era Serena Williams se vor bate pentru numărul 1 mondial”, a opinat Virginia Ruzici