În opinia premierului, dacă totuși vor fi întâmpinate aceleași probleme și în acest an, când românii din străinătate vor putea vota timp de trei zile și vor avea de două ori mai multe secții la dispoziție, ar fi o chestiune inexplicabilă.

“Pentru votul în Diaspora, ştiţi foarte bine că s-a aprobat votul prin corespondenţă şi trei zile de vot. S-a dublat numărul secţiilor de votare, avem 855 de secţii de votare în Diaspora. Deci dacă în trei nu putem vota şi iar se fac cozi, nu cred că este explicabil acest lucru. Poate oamenii îşi planifică în aşa fel încât să poată vota în trei zile”, a declarat Dăncilă sâmbătă seara, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Arad.

Prezentă la Arad pentru a discuta cu mai mulți reprezentanți au autorităților locale și diverse entități din mediul business și sindicale, a subliniat faptul că a fost unul dintre principalii susținători ai schimbărilor condițiilor de vot.

“De aceea am şi aprobat aceste trei zile, de aceea am şi dublat numărul secţiilor de votare. Dreptul la vot este dreptul fiecărui român, fie că se află în interiorul graniţelor ţării, fie în exteriorul lor”, a completat premierul.

Viorica Dăncilă, mesaj tăios din partea Reprezentanței Comisiei Europene

Viorica Dăncilă a oferit un răspuns controversat în această săptămână la Timișoara, când a fost întrebată de ce nu vorbește în limba engleză, în cadrul întrevederilor internaționale. În acest sens, premierul demis a primit o replică dură din partea Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Poziția Reprezentanței Comisiei Europene vine la scurt timp după poziția Vioricăi Dăncilă, cu privire la cei care vorbesc în limba engleză la Bruxelles.

“Uniunea Europeană are 24 de limbi oficiale. Alături de Danemarca, Grecia, Luxemburg, Austria și Suedia, România este unul dintre cele State Membre UE în care toți elevii din ciclul gimnazial învață o limbă străină, conform Eurostat”, a notat Reprezentanța Comisiei Europene în România, pe Facebook.