Evenimentul Zilei > International > Violenţe şi arestări în Stuttgart
Violenţe şi arestări în  Stuttgart

Violenţe şi arestări în Stuttgart

Peste 400 de persoane au ajuns în custodia poliţiei pentru că au încercat să blocheze accesul la întâlnirea partidului Alternativa Pentru Germania.

Protestatarii cu simpatii la stânga eşicherului politic au încercat să prevină desfăşurarea conferinţei partidului Alternativa Pentru Germania. Au aruncat cu pietre şi fumigene, au încercat să spargă cordonul poliţiei şi să împiedice participanţii să între în sala de conferinţe din Stuttgart.

400 de persoane turbulente au fost arestate, a declarat un oficial al poliţiei germane, citat de TVR.

Conferinţa Alternativei Pentru Germania are ca scop adoptarea unui nou manifest explicit anti-Islam, ce conţine, printre altele, propuneri pentru interzicerea vălului islamic şi a minaretelor pe teritoriul Germaniei.

Partidul Alternativa Pentru Germania a fost creat în 2013 cu o agendă clară pentru ieşirea ţării din zona euro. După doar 2 ani, fondatorul formaţiunii s-a retras acuzându-şi colegii că au devenit prea xenofobi. Din 2015, partidul este condus de tânăra Fraucke Petry iar la alegerile de luna trecută a ajuns în 3 parlamente regionale cu o platformă impotriva refugiaţilor.

Pe lângă agenda anti-Islam, Alternativa Pentru Germania respinge şi ideea acordului comercial SUA-Uniunea Europeană.