La cercetare au participat 84.170 de persoane, cu vârstele cuprinse între 45 şi 69 de ani, 210 dintre aceste persoane fiind diagnosticate cu cancer pulmonar.

După ce au luat în calcul influenţa vârstei, a nivelului de educaţie, a veniturilor, a expunerii la fumatul pasiv, a greutăţii corporale şi a altor factori relevanţi, cercetătorii americani au descoperit că riscul apariţiei cancerului pulmonar a scăzut simţitor în urma consumului regulat de vin roşu, cu un procent de 2% pentru fiecare pahar consumat în plus într-o lună.

Pentru fumători, scăderea a fost şi mai spectaculoasă, cu un procent de 4% pentru fiecare pahar de vin suplimentar băut într-o lună.

De asemenea, studiul a relevat şi faptul că persoanele care consumă vin au un stil de viaţă mai sănătos, un nivel de educaţie mai înalt şi venituri mai mari decât oamenii care nu consumă vin.