Evenimentul Zilei > Actualitate > Vine, vine primăvara, răsar obuze-n toată ţara
Vine, vine primăvara, răsar obuze-n toată ţara

Vine, vine primăvara, răsar obuze-n toată ţara

O echipă de protehnişti ai ISU Constanţa a fost solicitată să intervină în localitatea Lanurile, unde a fost descoperit un proiectil neexplodat.

De data aceasta a fost cu noroc. Nu copii curioşi şi cu chef de joacă au fost cei care au găsit prin nămolul primăvăratic proiectile neexplodate ajungând la un pas de moarte, ci un cetăţean care a apelat imediat numărul unic de urgenţă 112.
Poate ar fi totuşi recomandat, ca echipe specializate, în cazul în care nu au intervenţii de urgenţă, să mai perie ogoarele patriei în detrimentul cantonării în cazarme. An de an, numărul proiectilelor descoperite prin te miri ce zone, mai mult sau mai puţin expuse, creşte.
Specialiştii au constatat că este vorba de un proiectil de artilerie, de calibru 76 mm, rămas neexplodat din perioada celui de-al doilea război mondial, cu focosul intact, ceea ce înseamnă că putea să detoneze dacă ar fi fost lovit sau tăiat. Obuzul a fost transportat în condiţii speciale şi depozitat până când va fi distrus.
Reprezentanţii ISU spun că, având în vedere că sezonul lucrărilor agricole de primăvară este la început, există riscul ca astfel de muniţie să mai fie descoperită şi recomandă populaţiei să nu o atingă.
Atenţionarea se îndreaptă în special părinţilor care ar fi bine să aibă în vedere supravegherea copiilor, educarea acestora în această privinţă şi nu în ultimul rând amatorilor de fier vechi.
sursa: cugetliber.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: