Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile din bazinul hidrografic Barcău – bazin superior şi mijlociu, în judeţele Sălaj şi Bihor.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinul hidrografic Borumlaca.

Și vremea întoarce foaia

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de duminică, 7 iunie, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică în regiunile vestice, nord-vestice, local în cele centrale şi sudice, precum şi în zonele de munte, iar luni, 8 iunie, îndeosebi în vestul şi nordul teritoriului. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 litri/mp, iar pe arii restrânse 30 litri/mp.

În Transilvania, în intervalul 8-14 iunie, nu vor fi variații termice semnificative, astfel că, în medie, maximele se vor situa între 24 și 26 de grade, iar minimele între 10 și 12 grade.

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată.

În Maramureș, temperaturile se vor încadra între 24 și 26 de grade. Minimele vor fi constante, astfel că mediile acestora vor fi de 12-14 grade.

Instabilitatea atmosferică va avea un grad relativ accentuat de manifestare.

În Moldova, din data de 08 iunie, temperatura aerului va scădea ușor față de săptămâna anterioară spre medii ale maximelor de 26-27 de grade. Media temperaturilor minime va avea valori de 14-15 grade.

În Dobrogea, temperatura aerului va scădea ușor și până la sfârșitul intervalului de prognoză valorile termice diurne vor fi de 24-25 de grade, în medie regională. Media temperaturilor minime va fi de 16-17 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată.

În Muntenia, temperatura aerului va scădea ușor și până la sfârșitul intervalului de referință, media maximelor va fi de 27-28 de grade. Minimele vor înregistra o medie de 15 grade Celsius.