Evenimentul Zilei > Actualitate > Scene-şocante. Prefectul de Suceava, luat cu fulgi cu tot: „Vrei să te punem în genunchi?” | VIDEO
Scene-şocante. Prefectul de Suceava, luat cu fulgi cu tot: „Vrei să te punem în genunchi?” | VIDEO

Scene-şocante. Prefectul de Suceava, luat cu fulgi cu tot: „Vrei să te punem în genunchi?” | VIDEO

Un fost agent de pază, numai pachete de muşchi, l-a băgat în sperieţi pe demnitarul sucevean, umilindu-l în public. Autorul va fi cercetat penal pentru ultraj.

Prefectul Sucevei, Sorin Arcadie Popescu, a fost umilit public într-o scenă pe care nu o va uita prea uşor. Momentul a fost extrem de tensionat iar poliţiştii care îl însoţeau pe prefect au asistat timoraţi cum demnitarul pe care trebuiau să-l protejeze a fost ridiculizat.
Popescu s-a întâlnit cu câţiva suceveni nemulţumiţi de preţurile de fixate de Guvern pentru pământul expropriat în vederea construirii şoselei de centură a Sucevei. Prefectul a fost batjocorit de-a dreptul de un fost agent de pază, întreaga scenă fiind înregistrată video.

Aproape să-l bată

Cel care şi-a „încordat muşchii” în faţa prefectului este un tânăr în vârstă de 33 de ani, Constantin Cosovan, care l-a luat în primire pe prefect încă din momentul în care reprezentantul Guvernului în judeţ a ajuns la locul protestului.
Cosovan: Tu ai spus să venim la deal acolo (n.r.-la Prefectură)? Ai vrut să venim noi?
Prefectul: Cum aţi spus?
Cosovan: Cum am zis?! Vrei să te punem în genunchi?
Prefectul: Nu. Pentru ce să mă pui în genunchi?
Cosovan: În genunchi direct… Cum, da’ vii aicea şi faci vrăjeală, bă, bulangiule? (…) Ce te bagi cu vrăjeală din asta moartă, tot îmbârligi lumea. Ia şi vorbeşte cu oamenii aicea…”.

Poliţiştii, ameninţaţi la rândul lor

Imediat după acest episod, un poliţist care se afla chiar lângă prefect a încercat să calmeze spiritele, cerându-i individului care îl jignea pe prefect să folosească un ton politicos. A sărit ca ars un alt individ. „Vezi de treaba matale. Nu-i treaba matale. Nu-i terenul matale…”, urla la poliţist celălalt protestar, omul legii făcând un pas în spate. 
Reacţia poliţiştilor a fost una de neînţeles, oamenii legii părând simple marionete în spatele prefectului. Poliţiştii spun că nu au reacţionat pe moment, pentru că riscau să tensioneze şi mai tare atmosfera.

Recalcitrantul va avea dosar penal
Constantin Cosovan a fost contactat ulterior şi chemat la poliţie, fiindu-i făcut dosar penal pentru ultraj, infracţiune pedepsită de la închisoarea de la şase luni la doi ani sau cu amendă penală.
Prefectul Sorin Arcadie Popescu a reuşit în cele din urmă să-i convingă pe protestatari să renunţe pentru moment la revolta lor, explicându-le ce au de făcut după ce primesc deciziile de expropriere.
De cealaltă parte, oamenii sunt nemulţumiţi că vor primi în medie despăgubiri de 1,23 de lei pentru un metru pătrat de teren. Prefectul le-a explicat că, potrivit noilor prevederi legale, proprietarii terenurilor pe care se va construi şoseaua de centură pot declara că nu sunt de acord cu sumele acordate prin lege, după care instanţa va stabili valoarea despăgubirilor finale.

În momentul de faţă, lucrările la şoseaua de centură a Sucevei sunt realizate în proporţie de 60%. Lungimea totală a şoselei de centură a Sucevei este de 12,4 kilometri, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 361,9 milioane de lei. Termenul de finalizare prevăzut în contract este 12 iulie 2012.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News