Videanu, Seculici şi Stolojan, vizaţi în dosarul "Electrica"

Videanu, Seculici şi Stolojan, vizaţi în dosarul "Electrica"

Senatorii jurişti precizează în raportul "Electrica Muntenia Sud" vizându-l pe Codruţ Şereş că cercetarea penală trebuie să continue în cazul lui Şereş şi extinsă "la toate persoanele a căror implicare sau legătură rezultă din interceptările analizate", dându-i ca exemplu pe Adriean Videanu, Gheorghe Seculici şi Theodor Stolojan. Raportul Comisiei juridice a Senatului precizează că, "ţinând seama de complexitatea cauzei în care este implicat Codruţ Şereş, precum şi de gravitatea consecinţelor, astfel cum sunt prezentate de organele de anchetă, se apreciază că cercetarea penală trebuie continuată".

Senatorii jurişti dau, "cu titlu de exemplu, cazul foştilor miniştri de stat Adriean Videanu (şi în calitate de primar general al Capitalei), Gheorghe Seculici, Theodor Stolojan, precum şi o serie de secretari de stat din Ministerul Economiei şi Comerţului, Ministerul Justiţiei, al Comunicaţiilor şi din Ministerul Transporturilor, dar şi al altor persoane din apropierea Guvernului şi a Preşedintelui României", situaţii ce rezultă, potrivit raportului, din interceptările analizate.

În aprilie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat, în două dosare, Biroului Permanent al Senatului formularea cererii de urmărire penală a senatorului Codruţ Şereş, fost ministru al Economiei şi Comerţului.

În prima dintre ele, Şereş este acuzat de "trădare" prin sprijinirea unui grup infracţional organizat în calitatea sa de ministru al Economiei şi de preşedinte al Comisiei de privatizare a SC "Electrica Muntenia Sud" SA. El ar fi "contribuit, intelectual şi material, la culegerea, obţinerea şi transmiterea de date şi informaţii confidenţiale, secrete economice şi comerciale, care prin caracterul şi importanţa lor, au fost de natură să pericliteze securitatea statului privind societăţile comerciale din domeniu strategic al economiei".

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea de-a doua solicitare se arată că Şereş este acuzat de "sprijinirea grupării constituite la nivelul conducerii SC "Hidroelectrica" SA prin ascunderea activităţilor infracţionale săvârşite de membrii acesteia".

REACŢII

Gheorghe Seculici: "Nu vreau să comentez în niciun fel, câtă vreme este vorba doar de informaţii apărute în presă. Comisia ar trebui să îmi trimită o informare oficială privind poziţia adoptată".

Adriean Videanu: "Singura mea legătură cu Electrica Muntenia Sud este că plătesc factura de energie electrică de la mine de acasă la această companie".

Theodor Stolojan: "În calitate de consilier prezidenţial am avut convorbiri cu ministrul Codruţ Şereş. Dacă telefonul ministrului Şereş era pus sub urmărire pentru contactele lui cu bulgarii sau cu mai ştiu eu cine, e clar că s-au înregistrat şi convorbirile cu mine. Aceste convorbiri ale mele, în calitate de consilier prezidenţial, şi Şereş, ca ministru, au făcut cândva obiectul dezbaterilor publice". (Mediafax)

CITIŢI ŞI:

Senatorii dezbat mâine cazurile Şereş şi Păcuraru