Victor Ponta: Voi pune la dispoziţia DNA contractele Hidroelectrica prelungite în mandatul lui Adriean Videanu

Victor Ponta: Voi pune la dispoziţia DNA contractele Hidroelectrica prelungite în mandatul lui Adriean Videanu

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că va pune la dispoziţia DNA toate documentele din care rezultă prejudicierea Guvernului, ca principal acţionar al Hidroelectrica, şi anume contractele prelungite în perioada mandatului lui Adriean Videanu.

"O să pun la dispoziţia DNA - şi o să punem - în perioada imediat următoare toate documentele din care rezultă prejudicierea Guvernului României ca principal acţionar al Hidroelectrica prin acele contacte bilaterale şi sunt convins că Justiţia - eu nu pot să merg dincolo de asta - nu se va da în lături din a ne spune cine e vinovat", a declarat Victor Ponta, citat de mediafax.ro.

El a precizat că se referă la contractele semnate de Hidroelectrica în perioada mandatelor unor miniştri şi prelungite în perioada mandatului lui Videanu. "Când Videanu a pierdut şi Videle, cred că o să suporte şi problema cu contractele bilaterale. Dar nu poţi să spui că ai fost ministru şi că nu ştii ce s-a întâmplat dacă în mandatul tău s-au prelungit până în 2018 toate contractele cu băieţii deştepţi? Cred că nici măcar Adriean Videanu nu-l crede pe Adriean Videnau când spune chestia asta" , a mai spus Ponta.

Acesta susţinea, recent, că "activitatea infracţională" a lui Adriean Videanu şi a altor persoane care au încheiat contractele cu Hidroelectrica reprezintă "cea mai gravă ilegalitate din ultimii 22 de ani", prin care "sute de milioane de euro nu au ajuns la Hidroelectrica şi în bugetul ţării".

Ne puteți urmări și pe Google News

În replicăă, democrat-liberalul Adriean Videanu a spus că a decis să-l dea în judecată pe premier pentru calomnie, arătând că Ponta l-a acuzat fără dovezi că are patru dosare la DNA şi a semnat contracte cu "băieţii deştepţi".