Fostul premier al României și ex-președinte al PSD, Victor Ponta a comentat, pe Facebook, situația actualului lider social-democrat, Liviu Dragnea. „Nu doresc și nu mă bucur deloc de problemele penale de azi ale lui Liviu Dragnea. Eu îl acuz și îl critic pentru modul total greșit și egoist în care conduce PSD, Guvernul și Parlamentul și pentru promovarea în cele mai înalte funcții a unor persoane incompetente dar obediente!”, a precizat Victor Ponta.

Totodată, fostul prim-ministru a precizat: „Despre acuzațiile penale (aduse lui Dragnea n.r.)  pot doar să spun că dacă le-a făcut tot un „unchesel” sau un „portocală” mai bine să nu mai vorbim …. Ca și în cazul meu judecătorii vor aprecia și vor face dreptate”.

În continuare, Victor Ponta susține că, deși i-a luat apărarea, Liviu Dragnea a avu o atitudine lipsită de fair-play, în cazul său, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat, săptămâna trecută, în dosarul Turceni-Rovinari.

„Doar o precizare: în Dosarul „Referendumului” eu am cerut să fiu martor pentru a susține nevinovăția lui Dragnea eu fiind Președintele PSD în funcție. Când am fost achitat, săptămâna trecută, preșdintele actual al PSD a tăcut din gură și i-a amenințat pe cei care doreau să se exprime public. Fiecare după propriul caracter…”, a precizat Victor Ponta.