Evenimentul ZileiPoliticaVictor Ponta despre scandalul din CNA: Nu am ascultat înregistrările cu Laura Georgescu

Victor Ponta despre scandalul din CNA: Nu am ascultat înregistrările cu Laura Georgescu

Victor Ponta despre scandalul din CNA: Nu am ascultat înregistrările cu Laura Georgescu
Într-un interviu pentru Evenimentul zilei, premierul Victor Ponta a afirmat că nu a ascultat înregistrările cu Laura Georgescu pentru că nu provin dintr-o sursă credibilă și a susținut că că CNA nu ar trebui să-și piardă imunitatea față de Parlament.

”Nu voi adopta o Ordonanță de Urgență în privința CNA din următoarele motive: nu se adoptă Ordonanță de Urgență în vacanța parlamentară; nu se adoptă Ordonanță de Urgență pentru schimbarea structurii unor instituții. Tocmai sunt criticat pentru Ordonanțe de Urgență, deși eram mândru că am adoptat cele mai puține ordonanțe de urgență într-un semestru, din 2000 încoace, dar cred că, dacă e o problemă, vom susține inițiativa domnului Știrbu de a modifica legea. Domnul Știrbu nu e un om foarte profund când propune ceva: gândiți-vă dacă e bine să luăm membrilor CNA această imunitate pe care o au față de structura care o numește. E un membru numit de Boc acum în CNA. Deci pot să schimb? Președintele, în decembrie, poate să îl schimbe pe cel numit de Băsescu în octombrie?”, a afirmat Victor Ponta.

Întrebat dacă a ascultat înregistrările în care Laura Georgescu are un comportament nepotrivit față de angajații CNA, premierul a replicat că nu le-a ascultat pentru că au venit dintr-o ”sursă necredibilă”.

”N-am o situație gravă într-o instituție care ține de guvern. Așa este, eu am propus-o. Să vă dau un exemplu: ieri, CCR, a respins în unanimitate o cerere a mea. În CCR sunt oameni numiți de mine. Credeți că este normal să îl sun pe dl. Greblă sau pe dl. Dorneanu, să-i trag la răspundere că de ce nu au făcut în favoarea mea? Eu sunt responsabil de toate instituțiile aflate în structura Guvernului. Nu vreau să intervin în activitatea unor instituții care nu se subordonează Guvernului”, a declarat Victor Ponta.

Noi vom susține inițiativa dlui Știrbu, dar gândiți-vă dacă propunerea dlui Știrbu nu deschide o cutie a Pandorei pe care o regretăm mai târziu. Cred că garantul funcționării instituțiilor statului este Președintele și atunci când voi fi Președinte, voi interveni”, a mai spus premierul.


Accesează: