Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Ponta, despre măsurile anunţate de Vela: „E incalificabil. Nu merge aşa”
Victor Ponta, despre măsurile anunţate de Vela: „E incalificabil. Nu merge aşa”

Victor Ponta, despre măsurile anunţate de Vela: „E incalificabil. Nu merge aşa”

Victor Ponta a comentat marţi măsurile anunţate de Marcel Vela, pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

“Am învăţat toţi lecţia din 2010-201. De criza asta epidemică trecem, dar criza economică va ţine mult. Dacă nu se iau măsuri de acum, va fi greu. Grecia, Franta, Italia au luat deja. Să nu plătească firmele afectate 90 de zile contribuţiile pe salarii, cu condiţia să nu dea oamenii afară. Şi ratele la bănci să se supende pe 90 de zile.

Pe de o parte, e normal ca autorităţile să comunice mereu. Pe de altă parte, s-au suspendat cursele cu Spania. De acum o săptămana Spania era al treilea focar după Italia. Azi am avut un criminal, avea şi certificat şi s-a urcat în avion. E incalificabil.

Uitaţi-vă ce se întâmplă la graniţa Austriei cu Ungaria. Statul trebuie să le spună cetăţenilor români să intre pe site şi să spună în ce oraş sunt şi să-i ajute cu informaţii. Ei stau acolo, dacă mai au loc de muncă, dar altfel ce să facă, să fure, să dea în cap?

Dacă îi luăm pe încredere, va fi dezastru în sănătate. Uitaţi ce a făcut Costache când nu era coronavirus. Ok, să se facă achiziţii fără licitaţii, dar transparent, pentru că altfel se vor da nişte tunuri imense. De 6 zile tot aud de la domnul Cîţu şi domnul Orban că o să luăm, o să facem, dar nu merge aşa”, a declarat Ponta la România Tv.