Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta: ”Când vorbim de economie, cred că mizeriile lui Băsescu nu sunt importante”
Victor Ponta: ”Când vorbim de economie, cred că mizeriile lui Băsescu nu sunt importante”

Victor Ponta: ”Când vorbim de economie, cred că mizeriile lui Băsescu nu sunt importante”

Șeful Guvernului își menține afirmațiile potrivit cărora economia României se află pe un trend ascendent și a calificat declarațiile președintelui Traian Băsescu drept "mizerii".

''Când vorbim de economie cred că mizeriile lui Băsescu nu sunt importante. Noi trebuie să le spunem oamenilor cum stăm. Pe primul semestru 2014 faţă de primul semestru 2013 avem o creştere de 2,6%. Important e altceva: că avem 150.000 de locuri de muncă în plus şi că avem încasări şi bugetare şi mai departe pe fonduri europene. (…) Europa azi a primit o veste proastă: zona euro este din nou în recesiune şi vorbim de motoarele Europei, de Germania, de Franţa de Italia şi asta înseamnă că România mai puţin va reuşi să-şi menţină ritmul de creştere economică şi de creare de locuri de muncă doar pe piaţa europeană", a declarat premierul Victor Ponta, aflat într-o vizită în județul Botoșani.

Întrebat de jurnaliștii prezenți dacă au existat probleme privind datele primite de la INS, Ponta a precizat că instituția se află sub coordonarea Eurostat.

"Dacă sunt probleme, cu siguranţă Eurostatul ne va spune, vom lua orice măsură. Dar nu trebuie să intervină Guvernul pentru că tocmai cerinţa Eurostatului este ca Guvernul să nu interfereze în activitatea Institutelor Naţionale de Statistică", a conchis premierul.