"Eu, astăzi, nu-l pot numi pe Iohannis pe o funcţie care nu există, ministru de Interne şi viceprim-ministru, trebuie să mergem la restructurarea Guvernului. Astăzi, puteam să-i numesc pe cei patru pe funcţiile aparţinând PNL în actualul guvern, dar am fost refuzat", a spus Victor Ponta la România TV.
El a precizat că, dacă va fi anunţată ruperea USL, atunci acest anunţ nu va fi făcut de el.
"Categoric nu-l voi face eu (anunțul – n.r.) și nu voi propune revocarea niciunui ministru liberal sau a vreunui membru al PNL care ocupă o funcție în guvern. Asta le-am spus și liberalilor astăzi în guvern, că poate să-i retragă partidul, ca pe Gerea sau Chițoiu, dar că eu nu-i voi demite", a  spus Ponta.
"Voi numi, sper, miniștri liberali, dacă nu, voi numi alți miniștri", a răspuns premierul întrebat ce va face luni. Acesta a mai spus că, dacă PNL își va retrage miniștrii din guvern, el va avea răbdare: "Voi numi, conform Constituției, interimari dintre actualii membri ai guvernului și voi aștepta 45 de zile (cât durează interimatul – n.r.) ca liberalii să revină".
Totodată, într-o intervenţie la Antena 3, premierul a declarat că preşedintele Traian Băsescu i-a solicitat stabilitate la nivel de guvern.
CITIȚI ȘI:

  • Crin Antonescu: Noi am cam fost dați AFARĂ de la guvernare | VIDEO
  • USD nu se DESFIINȚEAZĂ. PSD a preluat ministerele Economiei şi Finanţelor

Te-ar putea interesa și: