Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Piţurcă revine după 15 ani la Universitatea Craiova
Victor Piţurcă revine după 15 ani la Universitatea Craiova

Victor Piţurcă revine după 15 ani la Universitatea Craiova

Fostul antrenor al Stelei se va întoarce la echipa fanion a Olteniei, pe care a mai pregătit-o în ediţia 1994-1995, atunci când "alb-albaştrii" au terminat campionatul pe locul secund.

Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova, s-a lăudat ieri că a reuşit minunea şi l-a convins pe Victor Piţurcă să se reîntoarcă pe banca tehnică a "juveţilor".

"Sunt şanse foarte mari să vină Piţurcă la Craiova. M-am întâlnit cu el azi (n.r. – ieri) în Bucureşti, inima îmi spune că va veni la noi. El înainte de orice este oltean. Aş vrea să mă retrag, să am şi eu linişte, să conducă Piţurcă clubul. Eu şi copiii mei vom rămâne doar acţionari. Nu m-am gîndit că Piţurcă vrea să îşi ia revanşa pentru ce i s-a întîmplat la Steaua. Piţi a zis că un titlu cu Craiova face cât zece cu Steaua", a spus Mititelu.

"Doar am discutat, nu-i nimic oficial. Îmi pare rău că Mititelu s-a grăbit să facă de claraţii", a reacţionat Piţi.

Piţurcă revine la Craiova după 15 ani. El a mai antrenat- o pe "Ştiinţa" în sezonul 1994-1995. Atunci, la fel ca şi acum, Piţi l-a înlocuit pe Aurel Ţicleanu. Universitatea a obţinut atunci ultima performanţă notabilă: locul secund în campionat.

Vrea s-o bată pe Steaua

Piţi a început sezonul pe banca Stelei, dar a plecat după două etape, chiar după confruntarea câştigată pe teren propriu cu Universitatea. "Dacă vin la Craiova vreau să mă bat cu toţi. Şi cu Dinamo, şi cu Steaua, şi cu Rapid", a spus fostul selecţioner.

Piţurcă i-a cerut lui Adrian Mititelu 1,5 milioane de euro pentru transferuri şi un salariu de 400.000 de euro. Fostul selecţioner îi va lua cu el pe toţi colaboratorii pe care i-a avut în Ghencea. În primul sezon, obiectivul echipei este calificarea în cupele europene.