Evenimentul Zilei > Social > Victor Ciutacu, reacție după ce două polițiste au fost surpinse la cafea și tigară în timpul programului
Victor Ciutacu, reacție după ce două polițiste au fost surpinse la cafea și tigară în timpul programului

Victor Ciutacu, reacție după ce două polițiste au fost surpinse la cafea și tigară în timpul programului

Jurnalistul Victor Ciutacu a reacționat după ce Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a precizat că a deschis o anchetă cu privire la cele două polițiste care au fost surprinse în timp ce stăteau la cafea și țigară în timpul programului. Potrivit jurnalistului, responsabil cu verificările ar fi trebuit să fie șeful de secție care le-a permis celor două să vină la muncă.

Jurnalistul Victor Ciutacu a reacționat după ce Poliția Română a anunțat că au fost deschise verificări cu privire la abateri de la Codul de etică și deontologie al polițistului, în cazul a două polițiste ce au fost surpinse în timp ce fumează și beau cafea în timpul programului.

El a precizat că responsabil de verificările celor două polițiste ar fi șeful acestora, care le-a permis celor două femei să vină la muncă.

„Multă treaba are și Miliția! Ancheta să ce? N-au regulament? Nu le-au văzut șefii când au intrat în tură? Au pătruns în secție la adăpostul întunericului? Tot atunci le-au crescut și ghearele? Veneau direct de la salon și au scăpat de ochiul vigilent al superiorului? Ăleia din dreapta i s-a agățat brățara involuntar de glezna, i-au sărit gradele de pe umeri și i-au ieșit degetele de la picioare prin pantofi?”, a menționat revoltat jurnalistul pe rețelele de socializare, potrivit știripesurse.ro.

Poliția Română a deschis cercetări interne

După ce o fotografie în care apar două polițiste ce se relaxează la cafea și țigară s-au viralizat pe internet, Centrul de Informare și Relații Publice a precizat că sunt efectuate cercetări, urmând ca la final să fie dispuse măsuri legale. Verificările vizează abateri de la Codul de etică și deontologie al polițistului.

Potrivit reprezentanților Poliției, cele două tinere sunt angajate ale Secției 3 de Poliție. Una dintre ele este angajată la serviciul care asigură paza instituției, iar cealaltă la biroul de informații. Ei au mai precizat că deși nu sunt în operativ, tot trebuie să aibă o ținută decentă.

Cele două femei ar putea suferi sancțiuni, având în vedere că ambele poartă elemente ce ar putea fi considerate inadecvate, acestea atrăgând mai mult atenția decât ar putea atrage uniforma în sine.

De asemenea, și șeful celor două ar putea fi sancționat, dacă se demonstrează că nu a luat măsuri ca polițistele să aibă o atitudine adecvată meseriei pe care o au.