Evenimentul Zilei > Sport > Victor Ciutacu, ironic după ce David Popovici s-a retras din finala la 400 de metri liber: Thorpe și cu Phelps nu oboseau niciodată?
Victor Ciutacu, ironic după ce David Popovici s-a retras din finala la 400 de metri liber: Thorpe și cu Phelps nu oboseau niciodată?

Victor Ciutacu, ironic după ce David Popovici s-a retras din finala la 400 de metri liber: Thorpe și cu Phelps nu oboseau niciodată?

Jurnalistul Victor Ciutacu a criticat decizia înotătorului român David Popovici de a se retrage din finala probei de 400 de metri liber. Sportivul a hotărât să își conserve energia pentru următoarea competiție.

Jurnalistul Victor Ciutacu a criticat decizia sportivului român David Popovici de a se retrage din finala probei de 400 de metri liber de la Campionatele Europene de Înot de la Roma.

„Thorpe și cu Phelps nu oboseau niciodată? Sau ei au mâncat banane, în loc de Edenia, când erau mici?, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

A decis să se retragă

David Popovici a anunțat miercuri că se retrage din finala de la 400 de metri liber și că decizia a fost luată de comun acord cu antrenorul său. El se calificase în finală cu al patrulea timp. David Popovici a câștigat medaliile de aur în probele de 100 și 200 de metri liber. În proba de 100 de metri liber a doborât și recordul mondial.

„Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru), o competiție foarte puternică, sunt motivele care stau la baza acestei decizii“, a anunțat Federația Română de Natație.

Noi competiții

Antrenorul lui David Popovici spune că la Europenele de la Roma, sportivul nu a avut ca obiectiv câștigarea acestei probe în care nu are multă experiență.

„Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit și cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă și competiția din Peru, unde ne dorim rezultate bune“, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu, potrivit stiripesurse.ro.

După competiția din Italia, pentru David Popovici urmează o pauză de aproximativ două săptămâni. Între 30 august și 4 septembrie, campionul român va participa la Mondialele pentru juniori din Peru. Ultima competiție la care David Popovici va lua startul în acest an va fi la Melbourne, între 13 și 18 decembrie, când sunt programate Mondialele de juniori în bazin scurt.