Evenimentul Zilei > Sport > David Popovici s-a retras din finala de 400 de metri liber de la Campionatele Europene de Natație
David Popovici s-a retras din finala de 400 de metri liber de la Campionatele Europene de Natație

David Popovici s-a retras din finala de 400 de metri liber de la Campionatele Europene de Natație

După ce a câștigat medalia de aur la 100 m liber, cu record mondial absolut și cea de la 200 m liber cu record mondial de juniori, David Popovici s-a calificat și în finala probei de 400 m liber de la Campionatul European de la Roma. Ulterior, acesta a decis să se retragă din finala de 400 m liber. Anunțul oficial a fost făcut de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

UPDATE: David Popovici a decis să se retragă din finala de 400 de metri liber de la Campionatele Europene de Natație. Președintele Federației Romane de Natație, Camelia Potec, a explicat că decizia îi aparține lui David și antrenorului său. „O să vin din ce în ce mai mult și la proba asta. Am dat ce am putut pentru dimineața asta”, a fost prima reacție a lui David, după cursa din această dimineață când nu știa dacă s-a calificat în finala competiției, anunțat FRNPM pe pagina de Facebook.

Apropiații lui David Popovici au lăsat de înțeles, inițial, că participarea la proba de 400 m liber va fi tratată mai mult ca un antrenament. Cu toate acestea, el s-a calificat cu al patrulea timp al seriilor, din sesiunea de dimineață a competiției. El a concurat în prima serie, cu alți doi înotători pe care i-a depășit fără probleme, cu timpul de 3:47.99 minute. De asemenea, timpul înregistrat de sportivul român nu a fost depășit de niciunul din concurenții din seriile doi, trei și patru.

Abia în ultima serie, trei dintre favoriții probei au reușit să întreacă timpul lui Popovici, care nu este un specialist al acestei probe. Cel mai bun timp a fost obținut de germanul Henning Muehlleitner (3:46.79), urmat de compatriotul Lukas Maertens (3:47.38) și de elvețianul Antonio Djakovic (3.47.67). Finala are loc miercuri seara, 17 august, de la ora 19.53.

De ce concurează David Popovici la proba de 400 m liber

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM), spune că David Popovici participă la cursa de 400 de metri liber, pentru a se pregăti cât mai bine pentru proba de 200 de metri liber, unde a câștigat deja aurul. Înotătorul vrea vrea să aibă un timp mai bun pe viitor. Astfel, întrecerea de la 400 de metri liber este văzută mai mult ca un antrenament pentru ”Racheta” Popovici. ”Este foarte dificil să se califice în finală, pentru că este într-o serie foarte slabă. Nu are timp de înscriere și atunci nu știe încă cum să abordeze. Nu știm care va fi consumul. El își dorește să ajungă în finală, iar în finală știm cu toții că va lupta pentru a câștiga medalie” , a explicat Potec.

După competiția din Italia, pentru David Popovici urmează o pauză de aproximativ două săptămâni. Ulterior, el va participa la o competiție de juniori. În ciuda recordurilor bătute în ultima perioadă, încă poate concura la acest nivel de vârstă. Între 30 august și patru septembrie, campionul român va participa la Mondialele pentru juniori din Peru. Ultima competiție la care David Popovici va lua startul în anul 2022 este la Melbourne, între 13 și 18 decembrie, când sunt programate Mondialele de juniori în bazin scurt, de 25 de metri, potrivit Digisport.ro.