Evenimentul Zilei > Sport > David Popovici, record după record. Înotătorul român s-a calificat în semifinale la 100 de metri liber la Campionatul European de seniori
David Popovici, record după record. Înotătorul român s-a calificat în semifinale la 100 de metri liber la Campionatul European de seniori

David Popovici, record după record. Înotătorul român s-a calificat în semifinale la 100 de metri liber la Campionatul European de seniori

David Popovici s-a calificat vineri, 12 august, la proba de 100 de metri liber în semifinalele Campionatul European de natație pentru seniori. La competiție vor participa 11 români.

David Popovici a stabilit un nou record la Campionatul European de natație, cu timpul de 47.20. Precedentul record îi aparținea rusului Kliment Kolesnikov, cu timpul de 47.37 stabilit la competiția din mai 2021. Sportivul David Popovici concurează vineri, 12 august, la proba de 100 de metri liber în semifinalele de la Campionatul European de natație pentru seniori. Evenimentul se va desfășura la Roma. Competiția este transmisă în direct de TVR. Semifinalele au loc în această seară, de la ora 19.00 și pot fi văzute tot la Televiziunea Română. Tot astăzi, vor concura și alți cinci sportivi tricolori.

Participarea României va fi deschisă de Alexandra Victoriţa Bogdăneci, în preliminarii la 50 m fluture. După ea vor urma David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, George-Alexandru Stoica-Constantin și Mihai Gergely în preliminarii la 100 m liber. Semifinalele celor două probe au loc în aceeași zi, respectiv vineri. David Popovici va mai concura la 200 și la 400 de metri și la ștafeta de 4×100, potrivit Antena 3.

David Popovici bate toate recordurile

În luna iunie a acestui an, David Popovici a reușit să doboare mai multe recorduri la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta. Elevul lui Adrian Rădulescu a înotat cele patru lungimi de bazin în 1:44.40 și a obținut un nou record mondial de juniori. David s-a calificat cu cel mai bun timp în finală. După prima lungime de bazin, David Popovici a reușit să obțină un timp mai bun decât recordul mondial anterior.

În următoarea cursă, sportivul a reușit chiar să se auto-depășească. Înotătorul român a cucerit medalia de aur, pe 20 iunie, la proba de 200 m liber cu un timp de 1 minut. 43 secunde și 21/100. De asemenea, tânărul sportiv legitimat la Clubul Sportiv Dinamo a reușit cel mai bun timp și în serii când a câștigat cursa cu 1 min 45 sec 18/100.

La doar o zi distanță, pe 21 iunie, David Popovici a obținut cel mai bun timp la calificarea în semifinalele probei de 100 de metri liber, desfășurată în cadrul aceleiași competiții. Sportivul în vârstă de doar 17 ani l-a depășit inclusiv pe Caeleb Dressel, campion olimpic.