Evenimentul Zilei > Actualitate > Camelia Potec a plecat de urgență de la Jocurile Olimpice. Veste cumplită primită din țară
Camelia Potec a plecat de urgență de la Jocurile Olimpice. Veste cumplită primită din țară

Camelia Potec a plecat de urgență de la Jocurile Olimpice. Veste cumplită primită din țară

Președinta Federației romîne de natație a fost nevoită să plece de la Tokyo din cauza unei vești cumplite venite de acasă.

Tatăl fostei sportive, Grigore Potec, în vârstă de 67 de ani, a fost gasit fără suflare în propria locuință. Din câte se pare, bărbatul ar fi  suferit un infarct

Tristul anunț a fost făcut de fratele Cameliei Potec care a precizat că înmormântarea lui Grigore Potec va avea loc pe data de 1 august.„Cu durere în suflet, familia aduce la cunoștință prietenilor și colaboratorilor, ca în data de 30.07.2021 a trecut în neființă dragul nostru tata și bunic, Ing. GRIGORE POTEC.

Trupul neînsuflețit va fi depus astăzi la Capela Catedralei Nașterii Domnului, Brăila. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul din Grid, jud. Brașov, în data de 01.08.2021, la orele 13:00. Dumnezeu sa îl odihnească in pace și lumina!”, a scris lui Alexandru Potec.

Cine a fost Grigore Potec?

. Inginer și om de afaceri, Grigore Potec a făcut și politică, A fost ales consilier local municipal la Brăila mai întâi pe listele PNL, apoi pe cele ale  PDL, în perioada 2004-2012. A candidat chiar și pentru Camera Deputaților în 2008, dar nu a fost ales.

În 2017, el a suferit un grav accident de mașină pe DN 1 B Buzău-Ploieşti. În fața autoturismului pe care îl conducea a apărut brusc un cal. Bărbatul nu a putut evita impactul. Grigore Potec a  fost grav rănit şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Buzău, după care a fost transferat la un spital în Bucureşti. Accidentul i-a provocat lui Grigore Potec  un traumatism cranio- cerebral, un traumatism toracic şi o fractură de humerus.

 

Camelia Potec e cel mai tânăr președinte de federație din România

Camelia Potec se laudă cu un palmares olimpic de invidiat. La Olimpiada de la Atena a reușit să cucerească medalia de aur la 200 m liber. În decursul celor 20 de ani de activitate sportivă a cucerit peste 200 titluri naționale și a realizat multiple recorduri. Pe 31 octombrie 2013 a devenit președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM), fiind cel mai tânăr președinte de federație din România.