„Prima dată când am pășit în conacul lui Jeffrey Epstein pe Upper East Side în toamna anului 2001, am observat camerele sale de securitate. Erau greu de ratat, povesteşte  Jennifer pentru nytimes. În interior el avea mici monitoare care redau imaginile în timp real. Eram un copil, la doar 14 ani, iar mesajul a fost clar: eram în casa cuiva important și eram urmărită. Încă îmi amintesc că mă priveam pe acele ecrane în timp ce intram în casa persoanei pe care am cunoscut-o ca prădător, pedofil…violatorul meu”. 
„Depun o acțiune civilă împotriva lui și complicilor lui Jeffrey Epstein astăzi, în conformitate cu legea copiilor abuzaţi din New York. O dispoziție-cheie a legii intră în vigoare astăzi și permite supraviețuitorilor să reînvie cererile în cazul în care statutul limitărilor ar fi expirat”, şi-a justificat femeia acţiunea sa.
„Epstein a fost găsit mort, aparent prin sinucidere, în celula lui de închisoare săptămâna trecută. Sunt supărată că nu va trebui să-mi răspundă personal în instanța de judecată. Dar dreptatea mea în justiție abia începe„, scrie Jennifer.
Cum a început totul
„Unul dintre recrutorii lui Epstein, un străin s-a apropiat de mine pe trotuarul din afara liceului meu. Epstein nu a acţionat niciodată singur. Avea un cerc de oameni, se înconjura de cei mai influenți. Am fost la o școală de arte şi spectacole din Upper East Side.  Am vrut să devin actriță și cântăreață. Recrutorul mi-a povestit despre un bărbat înstărit, pe care îl știa numit Jeffrey Epstein. Întâlnirea cu el ar fi benefică, iar el mi-ar putea prezenta persoanele potrivite pentru cariera mea”, a povestit victima miliardarului pedofil.
Şi continuă: „Am avut încredere, tocmai îmi pierdusem tatăl iar familia mea trăia de pe o zi pe alta. El mi-a spus că este foarte grijuliu și că vrea să ne ajute financiar. Capcana a fost pusă.  La prima vizită m-am simțit bine. La a doua vizită, Epstein mi-a oferit și un aparat foto digital cadou. Vizitele au durat aproximativ una până la două ore și ne-am petrecut  timpul vorbind. După fiecare vizită, el sau secretarul său îmi înmâna 300 de dolari în numerar, presupunând să-mi ajut familia.
După aproximativ o lună, el a spus că va trebui să-mi vadă corpul… să vadă dacă mă va ajuta să intru în domeniul artei. M-am simțit incomod și intimidată, dar am făcut așa cum a spus. L-am masat iar el s-a excitat… Mă duceam la casa lui Epstein o dată sau de două ori pe săptămână.
Ultima zi în care m-am dus la casa lui a fost în toamna anului 2001. De data asta, când îi făceam masajul, mi-a spus să-mi dau jos lenjeria intimă și să mă aşez deasupra lui. Când am spus nu, a devenit mai agresiv, m-a ținut strâns și m-a violat. După acea zi, nu m-am mai întors. Am renunțat, de asemenea, şi la școala de arte. Era prea aproape de casa lui, scena atâtor crime. Eram prea speriată că îl voi vedea pe el sau pe recrutorul său. Așa că m-am transferat la o altă școală din Queens, aproape de casa mea.
Întrucât nu mai puteam să-mi urmez visul, am pierdut în cele din urmă interesul și am renunțat la el.  Mi-a luat ani întregi să le spun oamenilor de lângă mine ce s-a întâmplat. Am fost atât de intimidată de puterea lui, încât m-am luptat cu anxietatea și rușinea pentru ceea ce am experimentat.
Banii, influența și conexiunile sale cu oameni importanți m-au făcut să vreau să mă ascund și să tac. Vreau ca povestea mea să țină cont de Epstein și, de asemenea, de recrutorii săi, de lucrătorii plătiţi de el care știau ce face și de oamenii proeminenți din jurul său, care au ajutat la ascunderea și perpetuarea schemei sale de trafic de sex. 
Acțiunile lor hidoase m-au transformat într-o victimă dar și pe atât de multe alte fete tinere ca mine. Rețeaua de putere și bogăție din jurul lui Epstein este înfricoșătoare, dar nu îmi mai este teamă. Reluarea acestor experiențe îmi fac rău, dar am învățat să fiu dură.  Mă simțeam singură, mergând în conacul său cu camerele îndreptate spre mine, dar acum am puterea legii de partea mea. Voi fi văzută. Voi fi auzită. Voi cere dreptate, a spus Jennifer Araoz.