Potrivit mediafax.ro, Oltean şi-a făcut intrarea la "Întâlnirea feldrihanilor şi neposenilor de pretutindeni" călare, avându-l alături de Grigore Ţiolan, primarul PDL al comunei Feldru, care a urcat la rândul lui pe un cal.

Tot aici, Ioan Oltean a ascuţit o coasă, el făcând o demonstraţie la startul unui concurs de cosit. De altfel, fotografii cu Ioan Oltean în aceste ipostaze au fost postate pe Facebook de către vicepreşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Doris Moldovan, care răspunde de imagine şi comunicare în filială.

La sărbătoarea comunei Feldru a participat şi europarlamentarul PDL Daniel Buda. Primăria comunei Feldru a organizat, în acest sfârşit de săptămână, "Întâlnirea feldrihenilor şi neposenilor de pretutindeni", eveniment aflat la prima ediţie, la care au fost invitaţi locuitorii comunei răspândiţi în toată lumea, o treime din populaţie fiind plecată la muncă în străinătate în ţări precum Spania, Italia, Irlanda, aşa cum arată ultimele date oficiale.

Sărbătoarea a început vineri cu lansări de carte şi cu un spectacol folcloric susţinut de Aurel Tămaş şi alţi artişti locali. Sâmbătă au avut loc un concurs Miss şi Mister Feldru 2014 şi concerte cu Ad Libitum Voices, DJ Rynno & Sylvia, karaoke şi discotecă în aer liber, iar duminică este invitat să cânte Grupul "Speranţa", format din artişti din America, Australia şi România, o formaţie a cultului neoprotestant, majoritar în comuna Feldru.

Potrivit unor surse locale, pentru acest eveniment s-au cheltuit 60.000 de lei, bani proveniţi din bugetul local al comunei Feldru.