Vicepreşedintele CJ Ilfov şi primarii din Snagov şi Jilava, arestaţi. VEZI declaraţia lui Muşat, în exclusivitate

Vicepreşedintele CJ Ilfov şi primarii din Snagov şi Jilava, arestaţi. VEZI declaraţia lui Muşat, în exclusivitate

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Gigi Roman, Apostol Muşat şi Adrian Mladin să fie arestaţi preventiv. EVZ a discutat cu primarul Apostol Muşat cu doar câteva minute înainte de a fi arestat preventiv. Citiţi amănunte în exclusivitate.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au emis mandate de arestare preventivă pe numele a patru dintre cele şapte persoane implicate în "Dosarul Snagov", printre care primarul acestei localităţi, Apostol Muşat, cel din Jilava, Adrian Mladin, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Gigi Roman.

Primarul din Snagov: "Înseamnă că sunt penal în fiecare zi!"

EVZ a discutat cu primarul Apostol Muşat cu doar câteva minute înainte ca magistraţii Curţii de Apel Bucureşti să-l aresteze preventiv. Primarul Snagovului susţine că nu a luat niciun leu mită şi că tot ceea ce a făcut a fost să-l roage pe omologul său din Jilava să primească în audienţă un posibil sponsor al echipei locale de fotbal.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Eu primesc 50 de telefoane pe zi, dintre care 20 de persoane mă roagă să primesc pe cineva în audienţă. Înseamnă că fac trafic de influenţă în fiecare zi, că sunt penal în fiecare zi", a declarat, pentru Evenimentul zilei, primarul Snagovului, Apostol Muşat. Acesta mai susţine că nu a luat niciun leu mită şi că tot ceea ce a făcut a fost să-l roage pe primarul Jilavei, Adrian Mladin, să-l primească în audienţă pe Ion Scaeţeanu, despre care spune că era un posibil sponsor al echipei locale de fotbal. Muşat adaugă că Scaeţeanu nici măcar nu a mai sponsorizat echipa, într-un final. Şi valoarea mitei vehiculată de procurori i se pare mare lui Apostol Muşat: "Terenul în discuţie face 800.000 de euro. Cum să dea cineva milioane de euro mită, pentru un teren de 800.000?".

Denunţătorii şi "păcănelele"

Cât despre denunţători - Florian Puiu şi Cristian Stoian - primarul Snagovului declară că îi cunoaşte, căci se ocupă cu jocuri de noroc de tip "păcănele" şi că au adus astfel de aparate şi în barul fiului său.

DNA îl acuză pe Apostol Muşat că a intermediat, pentru "doar" 2,5 milioane de euro, eliberarea şi avizarea unui plan parcelar şi emiterea documentelor cadastrale, în vederea alipirii şi intabulării mai multor terenuri, în suprafaţă totală de 23,8 hectare. Acestea nu se aflau, însă, pe raza Snagovului, ci pe cea a localităţii Jilava, aşa că Apostol Muşat a apelat la primarul celei din urmă comune, Adrian Mladin. Acesta a primit alţi 500.000 de euro pentru rezolvarea "afacerii".

Pentru ca documentele să fie avizate de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, s-a apelat la vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Gheorghe Roman, zis Gigi. Partea acestuia a fost de 100.000 de euro. Între edili şi persoana care i-a denunţat nu a existat niciodată încredere. Astfel, proprietarul terenurilor a trebuit să meargă la doi notari publici pentru a semna, în fals, că ar fi împrumutat sumele ce urmau a fi date mită de la doi apropiaţi de-ai primarilor. Este vorba despre Ion Scaeţeanu, apropiat al primarului din Snagov, precizează DNA şi Ovidiu Szasz, finul edilului din Jilava. Aşa-zisul împrumut a fost garantat tot cu terenuri. Actele notariale erau menită să mascheze darea de mită, dar s-o şi garanteze. CITIŢI ŞI:

  • DNA zornăie cătuşe în satul miliardarilor, Snagov-Ilfov
  • Remus Truică şi Sorin Roşca Stănescu au "secat" Lacul Snagov