Viaţă scurtă de român slăbănog

Viaţă scurtă de român slăbănog

De-a lungul anilor, politicienii români au vorbit de multe ori despre starea deplorabilă în care se zbate sistemul medical românesc, dar nimic nu s-a schimbat. Să existe un blestem al ineficienţei care apasă asupra spitalelor româneşti?

Ultimul raport comparativ al politicilor de sănătate din cadrul Uniunii Europene, dat publicităţii ieri de catre Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), lămureşte dilema. Vestea cea mai proastă este aceea că femeile din România au cea mai scăzută speranţă de viaţă de pe cuprinsul Uniunii Europene: 76.2 ani. Un fapt provocat nu doar de buzunarele golite, ci şi de spitalele insalubre.

Cel mai îngrijorător record negativ al sistemului medical românesc este rata mortalităţii infantile, cea mai crescută în Europa. Nici nu este de mirare, în condiţiile în care România continuă să fie ţara care alocă sănătăţii cel mai mic procent din PIB şi cea care cheltuie cei mai puţini euro pe cap de locuitor pentru sănătate, asemănător Turciei şi Bulgariei. Citiţi mai multe pe Deutsche Welle.

Ne puteți urmări și pe Google News