Evenimentul Zilei > Monden > Viața după moarte. Supraviețuitorul unei explozii: Am văzut cum ies din corpul meu!
Viața după moarte. Supraviețuitorul unei explozii: Am văzut cum ies din corpul meu!

Viața după moarte. Supraviețuitorul unei explozii: Am văzut cum ies din corpul meu!

O experiență la limita dintre viață și moarte poate marca existența unui om pentru o bună parte din viață.

Viața după moarte. Supraviețuitorul unei explozii

Cercetătorii experințelor care descriu cum e viața după moarte au publicat relatarea unui bărbat care pretinde că a ieșit temporar din corpul său când s-a trezit în mijlocul unei explozii cauzată de scurgere accidentală a gazului.  Fundația de Cercetarea Experienței Aproape de Moarte (NDERF) a relatat această poveste: Dave susține că a avut o experiență în afara corpului în 1976, când a aprins neintenționat un chibrit, neștiind că există o scurgere de gaz în bucătăria sa. Bărbatul și-a amintit de flăcările care i-au cuprins corpul și au fost copleșiți de un puternic sentiment de frică.

David a spus: „Deodată, lumea a explodat în flăcări în fața mea și un braț ciudat mi-a apăsat urechile. Îmi amintesc că am experimentat cea mai extremă formă de frică pe care o simțisem vreodată. A fost o frică primordială în care știam că nu controlez absolut deloc situația și că voi muri ”. Următorul lucru pe care Dave și-l amintește este că se uită în jos la corpul său de la aproximativ cinci metri distanță. El a adăugat: „Mi-am văzut corpul învăluit de flăcări și aruncat de valul de presiune”.

Potrivit lui Dave, toate acestea s-au întâmplat deodată, de parcă timpul ar fi încetinit sau ar fi pierdut orice sens. El nu a putut spune dacă s-a întâmplat într-o „nanosecundă sau mult mai mult”. Dave nu a simțit nicio altă emoție, cum ar fi dragostea sau exaltarea, dar a avut în schimb explozia permanent înscrisă în amintirea sa.

În cele din urmă, Dave își amintește că s-a întors în corpul său și sentimentul de frică a dispărut aproape în totalitate. În urma exploziei, a fost tratat pentru arsuri, tratatment care a durat mai multe luni, reușind să se recupereze.

Mai important, însă, este că Dave a ajuns să creadă că putem exista în afara corpului nostru.

Viața după moarte. Supraviețuitorul unei explozii

Dar experiența lui Dave nu este unică și mulți oameni care au stat la un pas de moarte descriu fenomene similare. Acestea sunt cunoscute sub numele de experiențe aproape de moarte și implică adesea stop cardiac sau moarte clinică. O altă amintire frecventă este cea a supraviețuitorilor care plutesc deasupra corpului lor și sunt hiper-conștienți de împrejurimile lor.

Cu toate acestea, științele medicale cred că există o explicație non-supranaturală pentru ceea ce se întâmplă. Conform unei teorii populare, aceste experiențe sunt halucinații declanșate în momentul unor traume intense. Halucinațiile pot fi cauzate de lipsa fluxului de oxigen către creier sau ar putea fi un efect secundar al deshidratării celulelor creierului. O teorie mai extinsă sugerează că organismul creează substanța chimică psihedelică N, N-Dimetiltriptamina, atunci când murim.

Chiar și Carl Sagan, celebrul astrofizician, a sugerat că aceste experințe, în care pacienții își amintesc că au trecut printr-un tunel, sunt amintiri despre trecerea prin canalul nașterii.

Viața după moarte. Supraviețuitorul unei explozii