Pe întregul domeniu au fost amplasate instalaţii de producere a zăpezii artificiale pentru a mări perioada de schi şi pentru a creşte calitatea condiţiilor de practicare a sporturilor alpine. Sezonul de schi poate fi de acum prelungit la patru luni pe an.
Sistemul de producere a zăpezii artificiale este format din:

  • lacul de acumulare situat în platoul Ruia, la altitudinea de 1490 m fata de nivelul mării , care se întinde pe o suprafaţă de 1.40 ha, cu o adâncime de 15 m şi un volumul de apă stocat de 140.000 mc
  • 120 lăncii pentru zăpadă amplasate pe toate pârtiile
  • 14 tunuri fixe
  • 10 tunuri mobile

Click pe hartă pentru mai multe detalii:

Mărirea capacitaţii de transport pe cablu a fost un punct important al proiectului, astfel că au fost realizate două instalaţii noi de transport pe cablu, una de şase locuri şi una de patru locuri, în acest fel crescând capacitatea de transport pe cablu cu aproximativ 4.211 persoane pe oră.
Cu aceste două instalaţii noi capacitatea de transport a domeniului schiabil s-a dublat, ajungând la peste 8.500 persoane pe oră. Întregul domeniu schiabil are panouri de semnalizare şi indicatoare în conformitate cu normele europene de siguranţă, precum şi 150 de saltelele de protecţie şi 3.000 metri de plase.
CITIŢI ŞI:

  • Elena Udrea şi Gheorghe Scripcaru au inaugurat cea mai mare pârtie de schi