Evenimentul Zilei > International > Povestea incredibilă a unui VETERAN al MARINEI americane ABANDONAT de ŢARĂ. Ce i s-a întâmplat
Povestea incredibilă a unui VETERAN al MARINEI americane ABANDONAT de ŢARĂ. Ce i s-a întâmplat

Povestea incredibilă a unui VETERAN al MARINEI americane ABANDONAT de ŢARĂ. Ce i s-a întâmplat

Nu este vreun scenariu dintr-un film american tot ceea ce veţi citi aici despre un om al străzii care îi oferă unei femei ultimii 17 dolari pe care-i avea, ca să-şi pună benzină. Ce a urmat după, este impresioant.

 ''Nu a cerut nimic în schimb când mi-a dat ultimii bani pe care îi avea'', a declarat tânăra.

Să rămâi fără benzină în timp ce eşti pe autostradă şi  să n-ai nişte mărunţiş prin buzunare, este o experienţă pe care nimeni n-ar dori s-o trăiască, dar Kate McClure, o fată de 27 de ani, a trebuit să înfrunte situaţia pe interstatala 95, la Philadelphia. În ajutorul său, însă, a sărit un veteran al marinei americane, căzut în dizgraţie şi obligat să trăiască precum un vagabond pe stradă: omul i-a dăruit ultimii bani pe care-i avea, fără să pretindă nimic în schimb, dar ea n-a uitat gestul de solidaritate şi a adunat pentru el 114.000 de dolari în doar 12 zile.
''Când maşina mi s-a oprit, puţin înainte de miezul nopţii, nu ştiam ce să fac'', a povestit Kate. ''Inima îmi bătea înnebunită''. Fata, atunci, i-a telefonat logodnicului, Mark D'Amico, cerându-i ajutorul. Tocmai în acel moment a intervenit Johnny Bobbit Jr., apărând practic de nicăieri.
 
Omul străzii a sfătuit-o să se închidă în maşină, în timp ce el se va duce să cumpere carburant. Bărbatul a ajutat-o în acest fel să pornească din nou la drum, dar Kate nu avea bani să-i dea înapoi. La câteva zile după, Kate şi logodnicul s-au întors pe autostrada cu pricina pentru a-i aduce haine, mâncare şi bani binefăcătorului.
 
Johnny şi-a deschis sufletul faţă de ei povestindu-le trecutul său în marina americană. Mai înainte, omul străzii de 34 de ani, lucrase şi ca pilot de elicoptere pentru urgenţe, apoi cum avusese o poveste de iubire sfârşită în 2014, dar şi despre afecţiunea reciprocă faţă de un câine, viaţţa sa a fost dată peste cap.
 
''Am ajuns pe străzi din pricina mea'', a dorit să le precizeze Johnny. ''Nu dau vine pe nimeni, doar pe mine însumi''. Perechea de tineri s-a întors şi în zilele următoare să-l întâlnească pe om, aducându-i mereu câte ceva nou, chestiuni pe care Johnny le împărţea cu oameni ca şi el.
 
În acel moment, în Mark şi în Kate s-a născut dorinţa de a schimba viaţa acelui om şi ideea a fost aceea de a face ceva prin intermediul platformei GoFundMe. În decurs de 12 zile, perechea de tineri a reuşit să adune mai mult de 114.000 de dolari şi campania de finanţare încă nu e gata. Banii vor fi utilizaţi peentru a-i face lui Johnny o casa, a-i da un celular, haine, hrana zilnică şi un mijloc de transport, titrează Huffpost.sua.