Evenimentul Zilei > Actualitate > Veşti proaste de la Casa Regală. Regina, trimisă la pensie. Charles introduce reguli drastice
Veşti proaste de la Casa Regală. Regina, trimisă la pensie. Charles introduce reguli drastice

Veşti proaste de la Casa Regală. Regina, trimisă la pensie. Charles introduce reguli drastice

Sunt tot mai multe certitudini că Charles se îndreaptă către tron mult mai repede decât se aştepta, iar veştile nu sunt bune.

Regina Elisabeta a II-a iese la „pensie” peste 18 luni

Principele Charles vrea să reducă drastic numărul membrilor familiei regale, activi în viaţa publică când va deveni rege, notează Daily Star.  Mai ales după scandalul Epstein, care l-a terminat pe principele Andrew, cercul restrâns de regali va cuprinde doar pe principii William şi Harry, consoartele lor şi fiii acestora.

„Regele” prințul Charles  va da afară mai mulţi membri ai familiei regale” după criza prințului Andrei

Tot potrivit tabloidului, principele de Galles a avut o întâlnire la Sandingham cu tatăl său, principele Philippe, săptămâna trecută, timp în care cei doi ar fi vorbit despre „pensionarea” reginei în următoarele 18 luni.

În acest cadru, Charles ar putea avea rolul de Principe Regent, în urma căreia ar lua în mâini gestionarea afacerilor familiale şi afacerile cotidiene de care se ocupă acum regina. Şi liderul laburist, Jeremy Corbyn, spune tabloidul, crede că familia regală e prea numeroasă şi prea costisitoare.

Charles, la sfat cu tatăl său

Se mai spune că prințul Charles va organiza o întâlnire cu prinţul Andrew pentru a face un plan de criză în dosarul Jeffrey Epstein . Se spune că moștenitorul tronului a cerut un summit de criză cu Andrew după interviul său de coșmar BBC Newsnight. Se pare că Charles vrea să țină o discuție „deschisă și cinstită” cu Andrew. Prințul de Wales se află în prezent la Sandringham, în Norfolk, unde solicitată sfaturi de la tatăl său, prințul Philip.

Regina i-a retras toate drepturile regale dar nu este suficient

Ducelui de York i-au fost retrase de către regină toate drepturile şi atribuţiile în ceea ce priveşte îndeplinirea funcțiilor sale regale după scandalul cu acuzaţiile că a făcut sex cu „sclava sexuală” a lui Epstein, Virginia Roberts, la vârsta de 17 ani, pe care el le-a negat, mai notează dailystar.