Evenimentul Zilei > International > Vești bune pentru românii din Diaspora. Sunt scutiți de la impozite
Vești bune pentru românii din Diaspora. Sunt scutiți de la impozite

Vești bune pentru românii din Diaspora. Sunt scutiți de la impozite

Vești noi pentru românii plecați în străinătate. Ultimele proiecte de lege adoptate de Senat includ și stimulentele financiare pentru Diaspora.

În ședința plenului de luni, Senatul a adoptat 47 de proiecte de lege. printre acestea se află și acordarea de subvenții financiare pentru românii din Diaspora, scrie Stiridiaspora.

„Prin derogare de la prevederile art 58 lit a Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 1 ianuarie 2020-31 decembrie 2030, foștii rezidenți cărora li se eliberează certificat de fost rezident sunt scutiți de la plata impozitului pe venit pentru veniturile realizate din salarii pe care le obțin pe teritoriul României.

Obținerea veniturilor din salarii pe teritoriul României se dovedește prin contractul de muncă.

În perioada 1 ianuarie 2020-31 decembrie 2030, foștii rezidenți cărora li s-a eliberat certificat de fost rezident, cota contribuției de asigurări sociale prevăzute la art 138 lit a din Legea nr. 227/2015 din Codul fiscal, se reduce cu 50%. Scutirea se aplică pentru jumătate din perioada în care foștii rezidenți au realizat venituri și au achitat contribuțiile obligatorii într-un alt stat, perioadă minimă de aplicare a scutirii fiind de 18 luni”, se arată în proiectul de lege.