Evenimentul ZileiSocialVești bune pentru angajații din Sănătate. OUG 114, modificată de guvern

Vești bune pentru angajații din Sănătate. OUG 114, modificată de guvern

Vești bune pentru angajații din Sănătate. OUG 114, modificată de guvern
Protestele angajaților din Spitalul Județean Tulcea, dar și cele anunțate de alte unități spitalicești, au avut ecou la guvernanți. Guvernul a aprobat modificarea OUG 114, astfel că indemnizațiile de hrană pentru personalul din Sănătate, precum și vaucherele de vacanță, nu se mai iau în calcul la determinarea limitei de 30% a sporurilor, veniturile lor crescând semnificativ.

În urma demersurilor comune făcute de Consiliul Județean Tulcea, prin președintele Horia Teodorescu și directorul economic Nicoleta Anton, în calitate de președinte al Asociației Directorilor Economici și Contabililor din Județele din România, și de către Spitalul Județean Tulcea și la propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României  a aprobat modificarea și completarea OUG 114/2018, informează CJ Tulcea.

Purtătorul de cuvânt al CJ Tulcea, Costel Constantinescu, arată că “prin modificarea OUG 114 indemnizațiile de hrană pentru personalul din cadrul instituțiilor din sistemul sanitar și de asistență socială nu se iau în calcul la determinarea limitei de 30% prevăzută la art. 25, alin 2 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.”

Modificare legislativă se impunea deoarece, “în condițiile în care indemnizaţia de hrană se includea în procentul de 30% stabilit prin dispozițiile legale, personalul din sistemul sanitar nu putea beneficia de acest drept individual salarial stabilit prin lege. De asemenea, nici voucherele de vacanță nu se iau în calcul la determinarea limitei”.

„Am reușit astfel să răspundem favorabil solicitărilor întemeiate ale angajaților din sistemul de Sănătate tulcean. Vreau să mulțumesc Guvernului României pentru înțelegerea acordată și să îi asigur pe angajații tulceni din Sănătate de tot sprijinul nostru“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Angajații Spitalului Județean Tulcea au protestat, la începutul lunii februarie, nemulțumiți de scăderea veniturilor lunare. Protestatarii au cerut socoteală conducerii instituției. Directorul Spitalului Județean Tulcea, Tudor Năstăsescu, a declarat că “trebuie să ne încadrăm, conform legii, în anvelopa de 30% a sporurilor la nivel de Consiliu Județean.

 


Accesează: