În prezent, în spitalul bârlădean sunt 48 de persoane infectate cu COVID-19, însă starea lor de sănătate este bună. Trei dintre aceste persoane au fost internate marți seara, fiind transferate de la Vaslui. Alți trei pacienți au fost externați după ce testele au ieșit negativ de două ori la rând, informează colegii de la ziarul vasluian Vremea Nouă.

Dacă la Bârlad, situația pare a fi menținută sub control, la Spitalul Județean de Urgență lucrurile nu merg chiar așa de bine. După ce două infirmiere de la secția de TBC a fost confirmată cu coronavirus, autoritățile au decis să testeze tot personalul secției. Până la sosirea rezultatelor, mai multe cadre medicale au fost trimise în izolare la domiciliu.

În județul Vaslui au fost depistate pozitiv cu COVID-19 un număr de 63 de persoane. Cu cinci mai puține decât apar în statisticile Grupului de Comunicare Strategică. Foarte probabil ca cele cinci persoane care au fost trecute în plus în dreptul Vasluiului să fie pozitivate în județul Vaslui, dar e posibil să aibă domiciliul în altă parte.

Vasluiul se numără printre puținele județe din țară unde starea de sănătate a celor infectați cu COVID-19 le permite să stea departe de secția Terapie Intensivă, acolo unde sunt tratate cele mai grave cazuri.