Evenimentul Zilei > International > Încă o ţară ÎMBRACĂ sâmbătă VESTELE GALBENE
Încă o ţară  ÎMBRACĂ sâmbătă VESTELE GALBENE

Încă o ţară ÎMBRACĂ sâmbătă VESTELE GALBENE

Mișcarea vestelor galbene continuă să se răspândească în Europa. După succesul din Franța unde Macron a făcut un pas în spate, au urmat proteste în Belgia și chiar în Germania. Iar acum se anunţă protestele vestelor galbene şi în Amsterdam.

Aşadar, vestele galbene vor fi văzute şi pe străzile  Amsterdamului sâmbătă. Evenimentul a fost anunţat pe reţelele de socializare: "Sâmbătă, 8 decembrie, la ora 11.30 – Stopera, Amsterdam, toată lumea este binevenită"

După protestele de la Haga și Nijmegen de săptămâna trecută, protestele olandeze vor fi organizate acum în Amsterdam. Ce este interesant că Olanda nu are o tradiție pentru proteste în masă sau greve ca Franța sau Belgia, ba mai mult, a fost caracterizată întotdeauna în sondajele internaționale ca fiind o ţară cu oameni fericiţi și mulţumiţi de viața pe care o au.

Un grup de pe Facebook, care se numește Gele Hesjes NL, are peste 17.000 de membri și se descrie ca fiind o mișcare a cetățenilor. "Suntem un grup de campanie care se opune violenței", afirmă pagina Facebook. Cu toate acestea, observatorii subliniază faptul că unii dintre cei care au participat la demonstrațiile de la sfârșitul săptămânii trecute de la Haga, Maastricht și Nijmegen au fost cunoscute ca mişcări  de extrema dreaptă și neo-naziste, notează dutchnews.