Turistul din București a fost văzut de un pescar, plutind cu fața în jos, în apa mării, în dreptul Golfului Mic din 2 Mai. Omul a alertat autoritățile. “În scurt timp, la locul indicat a ajuns o ambarcațiune cu salvatori de la punctul SMURD din Mangalia. Scafandrii au intrat în apă și au recuperat persoana”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță.

După 40 de minute de resuscitare, medicii de pe Salvare l-au declarat decedat. Bărbatul făcea parte dintr-un grup de turiști care obișnuia să își pună corturile în Golful Mic de lângă pescăria din 2 Mai. Potrivit surselor EVZ, bărbatul înecat era angajat al unui trust de presă din București.

A fost alertă și pe o plajă din Mamaia Nord. Un copil de 5 ani, scăpat de sub ochii tatălui, a intrat in mare și, neștiind să înoate, a înghițit multă apă. Un turist l-a scos repede din valuri, însă micuțul era leșinat. Au fost chemați salvamarii care i-au pus un tub de oxigen pentru a-l reanima, reușind să îi readucă pulsul. O echipă medicală de la Ambulanță i-a acordat îngrijiri. Micuțul a fost transportat, apoi,la Spitalul Județean de Urgență. De la începutului sezonului estival, pe litoral au murit, prin înec, 9 persoane.