Evenimentul Zilei > Social > Veste imensă pentru români: s-a lansat un produs revoluţionar pentru stimularea imunității! Ce efect are în lupta cu COVID-19
Veste imensă pentru români: s-a lansat un produs revoluţionar pentru stimularea imunității! Ce efect are în lupta cu COVID-19

Veste imensă pentru români: s-a lansat un produs revoluţionar pentru stimularea imunității! Ce efect are în lupta cu COVID-19

Pe frontul bătăliei pandemice, cercetătorii de la Institutul Cantacuzino anunță lansarea pe piață a unui produs inovator și de înaltă eficiență în stimularea imunității. Acesta are un rol și la nivelul anticorpilor umani.

Produsul Orostim-HV a fost lansat, luni, pe piaţă de Institutul Cantacuzino. El are proprietăţi antioxidante şi de stimulare a imunităţii şi se poate administra în perioadele cu infecții respiratorii. Orostim-HV este un supliment alimentar care conține o combinație dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde, anunţă Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Va putea fi cumpărat din 2 decembrie

Acesta are proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții şi va putea fi cumpărat începând cu data de 2 decembrie. De asemenea, produsul este creditat și pentru reglarea cantității de anticorpi a organismului uman.

Orostim-HV se administrează în perioadele cu infecții respiratorii. „Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariție a infecțiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivități cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecții respiratorii repetate și persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută.

În următoarea perioadă se va continua dezvoltarea produsului, urmând ca anul viitor Institutul Cantacuzino să realizeze transferul tehnologic într-o altă arie de fabricație pentru producția în serie a produsului”, a transmis MApN, citat de Antena3.

„Eu nu am niciun merit. Are MApN, care a finanțat toată cercetarea pentru a putea scoate din nou pe piață un produs extrem de util. Acest produs poate fi folosit pentru reglarea cantității de anticorpi și întărește imunitatea organismului. Pentru noi Instititutul Cantacuzino reprezezintă o instituție fundamentală în cercetarea medicală româneacă, o instituție pentru care vom încerca să asigurăm finanțări serioase”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Se administrează 10 zile timp de 3 luni

Colonelul dr. Florin Oancea, directorul institutului Cantacuzino, precizează că produsul se administrează în perioade de risc al apariției infecțiilor respiratorii.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE