Evenimentul Zilei > Actualitate > Tulpina „specială” de Coronavirus în România. Institutul Cantacuzino a descoperit-o
Tulpina „specială” de Coronavirus în România. Institutul Cantacuzino a descoperit-o

Tulpina „specială” de Coronavirus în România. Institutul Cantacuzino a descoperit-o

Cercetătorii de la Institutul Cantacuzino au reușit să identifice exact ce tulpină a virusului chinezesc circulă prin România.

Realizarea Institutului Cantacuzino din România a fost prezentată miercuri seară la Antena 3. Cercetătorii de la institut au descoperit exact ce tulpină de Coronavirus circulă prin țară.

În termeni medicali, Institutul a reușit să facă secvențierea analizei genomului viral SARS-CoV-2, care se regăsește pe teritoriul țării noastre.

„E o analiză realizată la Institutul Cantacuzino, a primelor trei genomuri, care au evidențiat o identitate de 99,95% cu tulpina de referință a virusului depistat în Wuhan.

Și o identitate puțin mai mare de 99,96-99,97% cu tulpini identificate în Austria, Danemarca, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie sau Statele Unite.

Urmează o completarea a acestor studii, realizarea în dinamică a secvențierii. Nu e de ajuns doar o secvențiere într-un singur moment al pandemiei.
Trebuie să continuăm compararea cu evoluția virusului, atât în România, cât și în celelalte țări”, a declarat colonel Dr. Florin Oancea, comandantul Institutului Cantacuzino.