Evenimentul Zilei > Social > Veste bună pentru elevi și cadrele didactice. Decizie de ultima oră a ministerului Educației
Veste bună pentru elevi și cadrele didactice. Decizie de ultima oră a ministerului Educației

Veste bună pentru elevi și cadrele didactice. Decizie de ultima oră a ministerului Educației

Gestionarea sau colectarea fondului clasei sau al școlii, cu ajutorul elevilor sau a cadrelor didactice, este interzisă.

Ministrul Educației cere interzicerea fondului clasei în școlile din România. În circulara transmisă în ultima zi a primului trimestru, ministerul a precizat că gestionarea sau colectarea fondului clasei sau al școlii, cu ajutorul elevilor sau a cadrelor didactice, nu este permisă.

De asemenea, ministerul solicită prezența elevilor în consiliile de administrație ale instituțiilor de învățământ, potrivit dcnews.ro.

„Obligativitatea respectării stricte, la nivelul unităților de învățământ, a prevederilor legale privind colectarea fondului clase sau școlii și a celor privind participarea reprezentanților elevilor în ședințele consiliului de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar și recomandarea participării reprezentatului elevilor, cu statut de observator, la ședințele consiliului de administrație la nivelul inspectoratului școlar în care se dezbat problematici privind elevii”, se arată în documentul transmis de ministrul Educației cu o zi înainte de începerea vacanței de iarnă.